5 strategiaa sähköpostimarkkinoinnin kasvattamiseen

137

Nykypäivänä sähköpostimarkkinointi on edelleen tehokas väline, jolla yritykset voivat tavoittaa kohderyhmänsä, ja sitouttaa heidät tilaajiksi. Sähköpostilistan kasvattaminen voi kuitenkin olla haastava tehtävä. Seuraavassa viisi todistettua strategiaa, joiden avulla voit kasvattaa sähköpostimarkkinoinnin listaasi ja vauhdittaa liiketoimintaasi.

 

Tarjoa liidimagneettia

Yksi tehokkaimmista tavoista kasvattaa sähköpostilistaa on tarjota liidimagneetti – arvokas resurssi, jonka tarjoat yleisöllesi vastineeksi heidän sähköpostiosoitteestaan. Tämä voi olla ilmainen e-kirja, kattava tarkistuslista, alennuskoodi tai pääsy yksinoikeudella tarjottavaan sisältöön.

Tarjoamalla jotain arvokasta annat potentiaalisille tilaajille melkeinpä pakottavan syyn liittyä sähköpostilistallesi. Varmista, että liidimagneettisi on kohderyhmällesi merkityksellinen ja että se vastaa heidän erityiseen tarpeeseensa tai ongelmaansa.

Hyödynnä sosiaalista mediaa

Some-alustat ovat kultakaivos, jolla voit tavoittaa laajemman yleisön ja mainostaa sähköpostilistaasi. Jaa liidimagneettisi sosiaalisen median profiileissasi ja kannusta seuraajiasi rekisteröitymään sähköpostilistallesi.

Voit myös luoda kohdennettuja sosiaalisen median mainoksia tavoittaaksesi potentiaalisia tilaajia, jotka saattavat olla kiinnostuneita sisällöstäsi. Harkitse lisäksi lahjakirjojen tai kilpailujen järjestämistä sosiaalisessa mediassa, joihin osallistuminen edellyttää osallistujien liittymistä sähköpostilistallesi.

Optimoi verkkosivustosi sähköpostiosoitteita varten

Verkkosivustosi tulisi suunnitella siten, että se kannustaa kävijöitä rekisteröitymään sähköpostilistallesi. Tämä voidaan saavuttaa sisällyttämällä selkeät CTA-kutsut (Call to Action) ja sijoittamalla rekisteröitymiseen liittyviä lomakkeita strategisesti eri puolille sivustoa.

Harkitse ponnahdusikkunoiden tai poistumisteknologian käyttöä, jotta voit kerätä sähköpostiosoitteita kävijöiltä, jotka ovat poistumassa sivustoltasi. Varmista lisäksi, että lomakkeet ovat mobiiliystävällisiä, sillä merkittävä osa yleisöstäsi saattaa käyttää sivustoasi älypuhelimilla tai tableteilla.

Tee yhteistyötä muiden yritysten tai vaikuttajien kanssa

Yhteistyö muiden alan yritysten tai vaikuttajien kanssa voi auttaa sinua saavuttamaan suuremman yleisön ja saamaan uusia tilaajia. Harkitse webinaarien järjestämistä yhdessä, yhteisen sisällön luomista tai ristikkäisiä kampanjoita sellaisten kumppaneiden kanssa, joilla on samanlainen kohderyhmä. Näin brändisi pääsee tutustumaan uusiin potentiaalisiin tilaajiin, mutta myös yrityksesi uskottavuus lisääntyy assosiaation kautta.

Ota yhteyttä nykyisiin tilaajiin

Älä myöskään unohda, miten tärkeää on olla yhteydessä nykyisiin tilaajiin. Tarjoa arvokasta, merkityksellistä ja kiinnostavaa sisältöä, joka kannustaa heitä jakamaan sähköpostiviestejäsi verkostolleen. Tämä suusanallinen markkinointi voi olla uskomattoman tehokasta uusien tilaajien houkuttelemiseksi.

Varmista lisäksi, että puhdistat sähköpostilistasi säännöllisesti poistamalla toimimattomat tilaajat, sillä tämä voi parantaa sähköpostin yleistä toimitettavuutta ja sitoutumisastetta.