Seuraavassa joitakin teknisiä laitteita, jotka voivat auttaa ihmisiä havainnoimaan maailmaa paremmin aikaisempaan verrattuna.

E-kirjojen lukulaite pistekirjoitukselle

Ihmiset, joilla on vaikeuksia näkönsä kanssa, voivat lukea modernin teknologiavälineen avulla. E-kirjoista on tullut yleisiä monille ihmisille. Uusi teknologinen edistysaskel pistekirjoituksella varustettu E-kirjojen lukulaite auttaa näkövammaisia ihmisiä lukemaan kirjoja.

FingerReader

Tämä on toinen laite, joka voi auttaa lukemaan sanoja paperilta. Se on renkaan muotoinen vekotin, joka voi irrottaa sanoja, jotka on kirjoitettu vähintään fonttikoolla 12. Tämä upea vekotin voi auttaa näkövammaisia oppimaan paremmin ilman ulkopuolista apua.

ARIANNA-sovellus

Näkövammaisille lähellä olevien asioiden käsittely saattaa olla haastavaa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi seuraava sovellus auttaa heitä tarkkailemaan lähellä olevia asioita ja välttämään esteitä matkalla.

Tekoälylasit

Tämän uudenlaisen tekniikan on tarkoitus auttaa näkövammaisia näkemään maailmaa helpommin. Sitä kuitenkaan ei ole vielä vahvistettu, että mikä tämän vekottimen alkuperäinen ominaisuus tulisi olemaan. Siitä huolimatta tämän suhteen ollaan kovin toiveikkaita.