5 virhettä, joita tulisi välttää haastattelussa

194

 

Hyödynnä haastatteluprosessi parhaiden ominaisuuksiesi korostamiseen ja varmista, että erotut eduksesi. Vältettävät virheet voivat maksaa sinulle työpaikan.

Valmistautumisen puute

Haastatteluun valmistautuminen on tärkeää, jotta voit tulla haastatteluun itsevarmalla mielellä ja vastata kysymyksiin. Tutustu yrityksen historiaan, markkina-asemaan ja kilpailijoihin sekä sen avainhenkilöihin. Valmistautumiseen kuuluu myös se, että määrittelet, miten pääset haastatteluun, järjestät reittisi ja otat huomioon mahdolliset viivästykset.

Negatiivisuus

Yksi tyypillisimmistä virheistä, joita hakijat tekevät, on negatiivinen asenne nykyistä työpaikkaa kohtaan. Turhautumista ja vastakkainasetteluja esiintyy kaikissa organisaatioissa, joten mahdollinen työnantaja haluaa tietää, että pystyt selviytymään näistä tilanteista sen sijaan, että vain lopettaisit, kun niitä ilmenee.

Sopimaton vaatetus

Tutki yrityksen pukeutumiskoodikulttuuria ja valmistaudu näyttämään ammattimaiselta, kun laitat näytteille. Sopimaton pukeutuminen luo heti huonon vaikutelman työnantajan mielessä.

Epävarmuus ja heikot ihmissuhdetaidot

Haastateltavat tekevät usein virheitä, kuten huono katsekontakti, itsevarmuuden puute vastausten esittämisessä ja tärisevä kädenpuristus. Koska ihmissuhdetaidot ovat useimmissa tehtävissä elintärkeitä, kannattaa pyrkiä vaikuttamaan itsevarmalta, vaikka olisitkin hermostunut.

”Me” eikä ”minä”

Tärkein ajatus on, että olet rehellinen saavutuksistasi. On tärkeää välttää viittaamasta onnistumisiin niin, että ne ovat jotain, mitä ”me” teimme, eikä ”minä”. Tämä voi antaa vaikutelman, että hakija ottaa kunnian projektista, jossa hänellä oli vain pieni rooli.