Sosiaalinen media on tärkeä osa elämäämme, ja sillä, miten käytämme sitä, voi olla merkittävä vaikutus työllistymismahdollisuuksiimme.

Hyödynnä LinkedIn’iä

LinkedIniä käyttää 70 prosenttia rekrytoivista johtajista hakijoiden löytämiseen, joten on tärkeää käyttää sitä usein ja optimoida profiilisi, jotta saat yhteyden oikeisiin ammattilaisiin.

Käytä sosiaalista mediaa vastuullisesti

Työnantajat tarkastelevat yhä useammin hakijoiden läsnäoloa sosiaalisessa mediassa määrittääkseen heidän sopivuutensa yrityskulttuuriin, joten on tärkeää käyttäytyä ammattimaisesti sosiaalisia verkostoja käyttäessä.

Ymmärrä lailliset oikeutesi

Työnantajat voivat päästä käsiksi julkisiin sosiaalisen median tileihin ja muuhun julkiseen verkkosisältöön ja voivat pyytää käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Ole tietoinen siitä, että yritykset voivat pyytää kattavia henkilökohtaisia tietoja, joita ei löydy verkosta. Sinulla on oikeus yksityisyyteen, eikä sinun pitäisi tuntea oloasi pakotetuksi paljastamaan tietoja, jotka aiheuttavat epämukavuutta.

Hyödynnä urapalveluiden apua

Työnantajat voivat oppia sinusta enemmän sosiaalisessa mediassa kuin ansioluettelostasi tai hakemuksestasi, mikä auttaa heitä päättelemään, sopisitko heidän yrityskulttuuriinsa. Ennen kuin aloitat työnhaun, ota internetissä olevat kuvasi käsittelyyn, jotta edustat itseäsi asianmukaisesti.