Lahjat, jotka voivat olla hyviä investointeja pitkällä aikavälillä

260

Perinteisesti sijoitetaan kiinteistöihin tai osakkeisiin. Kyseiset ovatkin hyvin tuottavia. Myös osa epätavanomaisista sijoituskohteista voivat olla sijoittamisen arvoisia ajan kuluttua. Tässä muutamia lahjaideoita, jotka voivat olla hyödyllisiä tulevia investointeja varten.

Säästötili

Sijoitustilin avulla vanhemmat tai huoltajat voivat säästää rahaa lapsensa tulevaisuutta varten, jossa sijoitus kasvaa verovapaasti. Tilin voi avata kertamaksulla tai säännöllisillä maksusuorituksilla, ja sillä on vuosittainen yläraja.

Lelut ja muistoesineet

Lelut ja muistoesineet voivat olla keräilijöille ainutlaatuinen sijoitusvaihtoehto. Harvinaiset ja erittäin halutut esineet voivat nousta arvossaan ajan myötä, mikä tekee niistä mahdollisen pitkän aikavälin sijoituskohteen. On kuitenkin tärkeää tutkia markkinoita ja sijoittaa viisaasti, sillä kaikki keräilyesineet eivät pidä arvoaan ajan myötä.

Ensimmäiset painokset kirjoista

Ensipainokset voivat olla arvokas sijoitus kirjojen keräilijöille ja harrastajille. Harvinaiset tai signeeratut ensipainokset voivat nousta arvossaan ajan myötä, mikä tekee niistä mahdollisen pitkän aikavälin varallisuuden lähteen. On kuitenkin tärkeää tutkia markkinoita ja sijoittaa viisaasti, sillä kaikki ensipainokset eivät pidä arvoaan ajan myötä.