Tekoälyn tulevaisuus: hyvä vai huono juttu?

192

Tekoäly on tulevaisuus. Ihmiset kaikkialla puhuvat siitä sen vaikuttavan työn ansiosta. Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että tekoäly tulee muuttamaan tulevaisuuden. Toisaalta jotkut muut ajattelevat samoin, mutta negatiivisesti. Seuraavassa joitakin myönteisiä asioita, joita voi tapahtua tulevaisuudessa.

Työllisyysalat

Työalat ympäri maailmaa muuttuisivat dramaattisesti. Olisi olemassa tekoäly, joka suorittaisi niin monia töitä, jotka ovat työläitä ja aikaa vieviä ihmisille. Tämä säästäisi paljon aikaa yrityksiltä, jolloin aikaa voitaisiin hyödyntää johonkin tuottavaan.

Tehokkuus

Ihmisillä olisi tarpeeksi aikaa tutkia muita mahdollisuuksia, jotka tekisivät heistä tehokkaampia. Koska tekoäly pystyy tekemään perusasiat ilman virheitä, ihmisten tietokoneen takana on selviydyttävä nopeudesta ja oltava tehokkaampia.

Turvallisuus

Koska tekoäly tekisi suurimman osan perustyöstä, turvallisuuskysymyksiä ei olisi. Kyllä, on mahdollista, että maailmanlaajuiset hakkerit pysyisivät ajan tasalla. Mutta yritykset ja muut instituutiot suhtautuvat asiaan entistä vakavammin.

Tuottavuus

On monia töitä, jotka vievät ihmisiltä työtunteja, joilla ei ole todellista arvoa. Nämä työt voitaisiin suorittaa tekoälyn avulla. Ja ihminen työpöydän takana saisi tarpeeksi aikaa ajatella tuottavammin.