Verkkokauppa, jonka kuka tahansa pystyy toteuttamaan

161

Sähköinen kaupankäynti, joka tunnetaan usein myös nimellä E-commerce, on tuotteiden ja palvelujen ostamista ja myymistä verkossa. Teknologian kehittyminen onkin helpottanut yrittäjien mahdollisuuksia perustaa ja ylläpitää yrityksiä verkossa.

Sähköinen vähittäismyynti

Yleisin verkkokaupan muoto on vähittäiskauppa, jossa yritys myy tavaroita suoraan kuluttajille. Tämä voidaan toteuttaa verkkokaupan, markkinapaikan tai sosiaalisen median kanavien avulla. Vaatteet, elektroniikka ja kodin tarvikkeet ovat vain osa niistä kaikista tuotteista, joita sähköinen kaupankäynnin yritys voi myydä.

Dropshipping

Dropshipping on liiketoimintakonsepti, jossa myyjä ei pidä tavaroita varastossa. Sen sijaan hän välittää tilaukset toimittajalle, joka lähettää tuotteet suoraan ostajalle. Näin yrittäjien on helpompi käynnistää sähköisen kaupankäynnin yritys ilman, että heidän tarvitsee huolehtia varastonhallinnasta.

Tilauspohjainen kaupankäynti

Tilauspohjainen kaupankäynti on liiketoimintastrategia, jossa asiakkaat maksavat toistuvan hinnan saadakseen tuotteita tai palveluja säännöllisesti. Kuukausittain asiakkaille lähteät beatu box-kauneustuotteet, aterioiden toimituspalvelut ja verkkokurssit ovat esimerkkejä tällaisista.

Digitaaliset tuotteet

Digitaaliset tuotteet ovat sähköisessä muodossa ja niitä voidaan ladata internetin kautta. Tällaisia ovat esimerkiksi sähköiset kirjat, ohjelmistot, musiikki ja verkkokurssit. Koska digitaaliset tuotteet useimmiten tuotetaan kerran ja jälleenmyydään useita kertoja, ovat ne hyvin skaalautuva liiketoimintastrategia.