Parhaat sijoitusideat, joita sinun kannattaa harkita tälle vuodelle

68

Monet sijoitusideat voivat maksaa sinulle takaisin juoksuajan lopussa. Vaikka sijoitustyyppejä on erilaisia, jotkut niistä voivat sopia täydellisesti elämäntyyliisi. Tässä on joitakin sijoitusideoita vuodelle 2023.

Kasvuosakkeet

Kasvuosakkeet ovat osakesijoitusmaailman parhaimmistoa. Ne takaavat nopean kehityksen sekä huomattavan sijoitustuoton. Kasvuosakkeet ovat usein teknologiayrityksiä, mutta niiden ei tarvitse olla. Ne sijoittavat yleensä kaikki voittonsa uudelleen, joten ne jakavat harvoin osinkoja, ainakin vasta kun niiden kehitys pysähtyy.

Osakerahastot

Osakerahasto on ryhmä osakkeita, joita yhdistää usein yhteinen teema tai luokitus, kuten amerikkalaiset osakkeet tai suuret osakkeet. Tällä tuotteella on rahastoyhtiön perimä palkkio, joka voi kuitenkin olla varsin vaatimaton.

Joukkovelkakirjarahastot

Joukkovelkakirjarahasto, olipa kyseessä sitten sijoitusrahasto tai pörssinoteerattu rahasto (ETF), koostuu useiden eri liikkeeseenlaskijoiden joukkovelkakirjoista. Joukkovelkakirjarahastot luokitellaan usein rahaston velkatyypin – pituuden, riskipitoisuuden, liikkeeseenlaskijan ja muiden ominaisuuksien – perusteella.

Osinko-osakkeet

Siinä missä kasvuosakkeet ovat todellakin osakemarkkinoiden superautoja, osinko-osakkeet ovat sedaneita – ne saattavat tuottaa erinomaisia tuottoja, mutta eivät yhtä nopeasti kuin kasvuosakkeet.