Uraneuvoja naisille

206

Koska sukupuolten välisestä tasa-arvosta vallitsee yhä suurempi yksimielisyys, työmarkkinoilla avautuu entistä enemmän mahdollisuuksia naisille. Naisilla on myönteinen vaikutus yritysten suorituskykyyn.

Naisten sukupuolten tasa-arvosta on tullut monissa organisaatioissa ensisijainen aihe. On osoitettu, että tiimien monimuotoisuuden edistäminen hyödyttää yrityksiä lahjakkuuksien säilyttämisen ja tiimikulttuurin kannalta.

Aloita urasi luottavaisesti

Vahva päättäväisyys ja sopiva itseluottamus ovat hyvin olennaisia, jotta voit pärjätä urallasi paremmin. Sarjayrittäjä ja Bluelandin toinen perustaja ja toimitusjohtaja Sarah Paiji Yoo sanookin, että naisammattilaisten tulisi aloittaa silloin, kun he ovat kunnolla valmiita. Hän sanoi: ”Useimmiten et tunne olevasi 100-prosenttisesti valmis, 100-prosenttisesti valmistautunut tai 100-prosenttisesti lainkaan kauhuissasi.” Sarah mainitsi myös: ”Mieti, kuinka pitkälle voisit päästä vuodessa, jos aloittaisit jo tänään.”

Etsi verkostoitumisryhmäsi

Vietä hieman aikaa paikallistamalla sinulle ihanteellinen verkostoitumisryhmä. Joskus saatat joutua naisena ponnistelemaan ryhmän löytämiseksi. Sopivalla suunnitelmalla sinun pitäisi kuitenkin löytää joitakin sopivia ryhmiä, joissa voit verkostoitua kunnolla. Kun olet viettänyt satoja tunteja erilaisissa verkostoitumistapahtumissa, saat tarvitsemasi motivaation kasvuun. Hyvät ammattiryhmät auttavat sinua tunnistamaan sinulle parhaiten sopivan polun.

Aseta korkeampi uratavoite

Useimmiten emme onnistu asettamaan uratavoitteitamme. Tämän seurauksena emme pysty saavuttamaan odottamaamme tavoitetta. Ura-asiantuntija Jim Collinsin mukaan jokaisessa hänen puhumissaan vauraimmissa yrityksissä oli tason 5 johtaja. Tason 5 johtaja keskittää egonsa pois itsestään ja kohti suurempaa tavoitetta eli organisaationsa johtamista kohti suuruutta.”