Poliitikot ovat hakkereiden kohteena Australiassa

245

Australian hallituksen työntekijöitä, uutistoimittajia ja poliitikkoja tarkkaili tuntematon hakkeri, joka teki väärennettyjä uutissivustoja heikentääkseen heidän mainettaan Australian ulkopuolella asuvien ihmisten keskuudessa. Tuoreessa hankkeessa tiedot olivat hallituksen agenttien saatavilla.

Uhkaukset olivat vakoilun motivoimia

Hakkeroinnin takana olevat henkilöt ovat sukua hakkerille, joka sai aiemmin rangaistuksen samantyyppisestä Kiinan politiikkaa koskevasta toiminnasta. Ryhmää pidetään Kiinassa toimivana, vakoiluun motivoituneena uhkatoimijana. Näiden ihmisten pääasiallinen tarkoitus on luoda kaaosta ihmisten keskuudessa.


Nimet olivat angloamerikkalaistyylisiä

Hakkerien motiivi on erityinen. On myös hyvin selvää, että he ovat tehneet riittävästi tutkimusta tehdäkseen teoistaan uskottavia ihmisille, jotka lukevat valeuutisia väärennetyiltä verkkosivustoilta. Nimi, jota tuossa uutisessa käytettiin, oli hyvin mietitty australialainen nimi.

Keskittyneet ryhmät

Hakkerit ottivat kohteekseen ne ihmiset, jotka liittyivät energiaan liittyviin asioihin. Erityisesti ihmiset, jotka työskentelivät offshore-energiapolitiikkojen puolesta, olivat pääkohteena. Viime aikoina Etelä-Kiinan merellä on ollut meneillään energiantutkimushanke, johon liittyvät ihmiset olivat pääkohteena.