Neuvoja työtä etsiville kansainvälisille opiskelijoille

230

Monet yritykset saattavat olla haluttomia palkkaamaan kansainvälisiä opiskelijoita, koska prosessi voi olla kallis ja aikaa vievä. Lisäksi on olemassa suurempi riski, että uuden työntekijän työ ei jatkukaan, jolloin kaikki aika ja raha on mennyt hukkaan. Esimerkiksi on pysyttävä ajan tasalla viisumeihin liittyvistä säännöistä ja määräyksistä, jotka voivat olla monimutkaisia ja sekavia.

Hanki osa-aikatyö, kun olet vielä koulussa

Etsi työtä opiskeluaikana riippumatta siitä, mikä on unelma-ammattisi tai millä alalla haluat työskennellä. Opit ajanhallinnan, tehokkaan viestinnän ja tiimityöskentelyn kaltaisia taitoja, jotka kaikki ovat välttämättömiä kokopäiväisessä työelämässä, ja lisäksi saat taloudellista tukea.

Ymmärrä lait ja asetukset

Mitä enemmän tiedät viisuminhakuprosessista, vaihtoehdoistasi, hinnoista ja määräajoista, sitä valmiimpi ja itsevarmempi olet työtä hakiessasi. Yritä oppia lisää viisumeita sponsoroivista organisaatioista, luvan saamisen vaatimuksista ja menettelyn kestosta.

Valmista erottuva ansioluettelo työnhakua varten

Varmista, että ansioluettelosi on ajantasainen ja sisältää täydellisen yhteenvedon saavutuksistasi ja työhistoriastasi. Ole pirteä ja yritä erottua mahdollisille työnantajille puhuessasi korostamalla erityisiä vahvuuksiasi.