Kuinka olla onnellinen töissä

277

Yrityksesi saattaa kärsiä burnoutista tai brownoutista, jos hehku on jo kadonnut. Burnout voi olla niin vakava, että menetät keskittymiskykysi kokonaan, kun taas brownout voi olla hidasta energian ja motivaation laskua, joka vaikeuttaa tehtävien suorittamista.

Tiedosta työsi merkitys

Riippumatta siitä, mikä on ammattinimikkeesi tai ala, jolla toimit, työtehtävilläsi on usein merkittävä vaikutus. Yrityksesi menestys voi olla sinusta kiinni. Työsi tulokset voivat olla jollakin tavalla eduksi suurelle yleisölle.

Tarjoa itsellesi nautinnollisia palkkioita

Jos tehtävälistallasi olevat tehtävät eivät ole ihan sinun juttusi, kokeile palkita itsesi yksinkertaisella palkitsemisella. Kuvittele seuraavaa: ”Jos saan raporttini valmiiksi, voin käydä ostamassa muffinssin leipomosta.”

Lopeta vertailu toisiin

Kun sitä hyödynnetään kasvun ja oppimisen mahdollisuuksien tunnistamisessa, vertailu voi olla hyödyllinen työkalu. Vertailu johtaa kuitenkin uraneuvoja Ayesha Murrayn mukaan usein riittämättömyyden tunteisiin ja epävarmuuteen.

Vahvista ihmissuhteitasi

Terveyteemme ja onnellisuuteemme vaikuttavat myönteisesti vahvat, tukevat suhteet. Ihmiset usein ”tulevat yritykseen, mutta irtisanoutuvat pomosta ja/tai työtovereista”. Jotta voisimme olla onnellisia, luotettavat, merkitykselliset ihmissuhteet ovat olennaisen tärkeitä.