Valmiussuunnitelman laatiminen ennen kuin sitä tarvitaan on järkevä ajatus, kun otetaan huomioon talouden, politiikan ja kaupan alan epävakaus.

Lisää käteisvarantoa

On olemassa erilaisia suosituksia siitä, kuinka paljon käteistä rahaa sinun tulisi varata sivuun, mutta tyypillinen vaihteluväli on 6-12 kuukauden juoksevien menojen verran. Raha, joka vain istuu pankissa eikä toimi yrityksesi hyväksi, on hukkaan heitettyä resurssia. Varmistaaksesi, että rahasi ovat parhaassa paikassa, sinun on tasapainotettava budjettisi.

Varmista, että olet luottokelpoinen

Varmista, että suoritat velkojasi maksut aina ajallaan. Yritä maksaa laskusi ajoissa, jos voit. Yrityksesi saa sen seurauksena hyvät luottopisteet. Useimmat pankit hyödyntävät näitä pisteitä tehdessään luottopäätöksiä.

Tutki ja arvioi toimintakuluja

Luottovakuutus on erittäin edullinen ratkaisu suojata yritystäsi taantuman vahingollisilta vaikutuksilta. Jos jonkin työntekijän on lähdettävä, tee se mieluummin ennen laskusuhdannetta kuin sen aikana. Varmista, että mahdolliset irtisanomiset tehdään huolellisesti, jotta työntekijöiden moraali ei heikkene.

Älä lopeta markkinointia

Markkinointi auttaa rakentamaan brändiä ja tietoisuutta tuotteistasi tai palveluistasi. Mitä enemmän asiakkaasi tietävät palveluistasi, sitä todennäköisemmin he kääntyvät puoleesi saadakseen apua. Markkinointi voi auttaa saamaan suuremman tuoton sijoituksellesi. Älä siis lopeta markkinointia edes taantuman aikana.