Iso-Britannia käynnistää uusia öljy- ja kaasututkimuksia ilmastovaroituksia uhmaten

328

 

Pohjanmeren öljyn ja kaasun etsintää varten perustettujen yritysten uusi lupakausi. Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on avannut tämän yritysaloitteen.

Taken with sony a7 II

Liiketoimintaministeri, Jacob Rees-Moggin, mukaan uusi etsintä edistää ammattitaitoisen työvoiman työllisyyttä ja vahvistaa energiavarmuutta. Kansainväliset ilmastotutkijat ovat eri mieltä päätöksestä ja väittävät, että fossiilisten polttoaineiden hankkeita pitäisi pikemminkin lopettaa kuin lisätä.

Venäjän hyökkäyksen seurauksena Ukrainaan kaasun ja sähkön hinnat ovat nousseet, ja energiantoimituksista on tullut entistä rajallisempia kaikkialla Euroopassa, mikä pakottaa kansakunnat keskittymään välittömästi uusien energialähteiden etsimiseen.

Konservatiivihallitus väittää, että Pohjanmereltä louhittavien fossiilisten polttoaineiden määrän lisääminen lisää työllisyyttä, parantaa Yhdistyneen kuningaskunnan energiavarmuutta ja on vähemmän tuhoisaa ympäristölle kuin kaasun ja öljyn tuonti ulkomailta.

Pohjanmeren siirtymäviranomaisen (NSTA) mukaan Pohjanmerellä on käytettävissä lähes 900 uutta etsintälohkoa ja osittaista lohkoa, ja todennäköisesti jopa 100 lupaa myönnetään. Neljä Englannin itärannikon edustalla sijaitsevaa aluetta asetetaan etusijalle, koska ne sijaitsevat lähellä jo olemassa olevaa infrastruktuuria ja niillä tiedetään olevan hiilivetyjä.