Yksilöllisten ja erikoisvalmisteisten asuntojen väliset erot

170

Esittelykoti on koti, jonka rakennusyhtiö on valmistanut prototyypiksi esitelläkseen palvelunsa laatua. Mittatilaustalot ovat taas sellaisia, jotka ovat rakennettu asiakkaan valinnan mukaan. Erot ovat tässä suhteessa monet.

Osallistuminen

Yleensä esittelykodiksi rakennetussa talossa päättävä viranomainen on rakennusyhtiö. He tekevät kaiken talon suunnitelman, suunnittelun ja budjetin suhteen. Mittatilaustalossa lopullisen päätöksen tekee henkilö, joka omistaa kiinteistön ja maksaa siitä.

Räätälöinti

Esittelykoti ei yleensä ole räätälöitävissä. Se tehdään noudattamalla suunnitelmaa, joka yrityksen mielestä parhaiten edustaa ajatusta talosta kyseisellä alueella. Mutta mittatilaustalossa kaikki voi olla mittatilaustyönä tehtyä. Talon omistajalla on valta ohjata talon rakennuksen kulkua.

Kulut

Esittelykodin rakentaminen vie verrattain vähän kuluja. Koska rakennusliike rakentaa talon muiden talojen kanssa, kustannuksia voidaan hallita. Mittatilaustalon rakentaminen vie paljon rahaa. Se, että taloon yritetään lisätä monia etuja, tekee siitä kalliimman.

Sijainti

Esittelykodiksi rakennetun talon sijainti voi olla tietyn alueen etupuolella ihmisten mukavuuden vuoksi. Mutta mittatilauksena valmistettu talo rakennetaan tontille, jossa omistaja haluaakin sen olevan.