Jaetun kiinteistöomistuksen omistusoikeus – Edut ja haitat

175

Jos olet piensijoittaja, osaomistus voi olla hyvä tapa ansaita tuloja. Tämä suuntaus on yleisin kaupallisissa kiinteistöissä, mutta sitä voidaan nähdä myös asuinkiinteistöissä. Kaikista eduista huolimatta kiinteistöjen osittaisella omistamisella on myös joitakin varjopuolia.

Edut

Mahdollisuus ostaa laadukkaampia kiinteistöjä – Osakekiinteistöt avaavat mahdollisuuden ostaa laadukkaampia kiinteistöjä, joita et pystyisi ostamaan itse. Koska monet ihmiset osallistuvat kiinteistöön, pääset muiden lisäksi myös omistajaksi.

Vähemmän vastuuta- Osakekiinteistön omistaminen antaa sinulle mahdollisuuden huolehtia kiinteistöstä vähemmän. Maksimikiinteistöt ovat liikekiinteistöjä, joten kunnossapidosta vastaa vuokralainen. Ja muuta on niin vähän, ettei se vie aikaa.

Haitat

Melko vaikea myydä- Osakekiinteistöt myydään osakkeina. Niinpä usein on vaikea löytää kiinnostuneita ostajia, jotka haluavat olla osa kiinteistöä ja huolehtia siitä. Myös omistajan vaihtaminen on stressaavaa.

Vaikea olla samoilla linjoilla- Koska pienkiinteistöllä on useita omistajia, yhden päätöksen tekeminen käy vaikeaksi. Jokaisella on oma mielipiteensä ja kaikki haluavat tehdä työn omalla tavallaan. Päätös voi olla niinkin pieni kuin seinän väri. Tästä tulee siis ongelma, kun on kyse isommista asioista.