Hei ammattilainen! Tässä suullisen viestinnän taitoja

348

Sanallinen viestintä on puheen avulla tapahtuvaa tiedonvaihtoa toisen henkilön kanssa. Sillä voidaan siis viitata sekä suulliseen että kirjalliseen viestintään. Ilmaisua käytetään kuitenkin usein viittaamaan vain puhuttuun viestintään. Kun kyse on viestinnän suullisesta osasta, kaikki pyörii sanojen ympärillä ja sen ympärillä, miten ne kuullaan ja ymmärretään.

Mitkä ovat verbaalisen viestinnän osatekijät?

Kielen käyttäminen ajatusten välittämiseen selkeästi ja ytimekkäästi on sanallisen viestinnän päätavoite. Kahden ihmisen välisestä suorasta viestinnästä käytetään nimitystä interpersonaalinen viestintä. Ryhmäkeskustelut ovat keskusteluja pienen ihmisryhmän kesken, kun taas julkinen puhuminen on tiedon välittämistä suurelle yleisölle.

Menetelmiä tehokkaaseen viestintään työssä

Työympäristössä sanallista viestintää tapahtuu monenlaisten ihmisten ja ryhmien välillä, kuten työtovereiden, esimiesten ja alaisten, työntekijöiden, asiakkaiden, asiakkaiden, opettajien ja opiskelijoiden sekä puhujien ja heidän yleisönsä välillä.

Puhuminen ääneen

Sanallisen viestinnän avulla voi luoda luottamuksellisia yhteyksiä toisiin ihmisiin. Kuka tahansa voi tarkistaa, tarvitsevatko työntekijät apua, saada oivaltavaa palautetta johtamistyylistään ja paljon muuta. Jotkut tiimin jäsenet hyötyvät kahdenkeskisestä viestinnästä, jotta he ymmärtävät paremmin ohjeita, varsinkin jos henkilö on varautuneempi ja epävarma muiden seurassa.

Vinkkejä suullisen viestinnän parantamiseksi

Käytä aikaa alla lueteltujen viestintätaitojen hiomiseen, jotta menestyt työssä: aktiivinen kuuntelu, selkeys ja ytimekkyys, varmuus, empatia, ystävällisyys, ennakkoluulottomuus, palautteen antaminen ja pyytäminen, varmuus, kunnioitus ja ei-sanalliset, kuten kehonkieli, äänensävy, katsekontakti ja viestintä.