Etelä-Korea pyysi Interpolia antamaan ”punaisen ilmoituksen” Do Kwonista

227

 

Etelä-Korean tuomioistuin on antanut Terra Luna ja Terra USD -kryptovaluutoist pidätysmääräyksen. Sijoittajat huolestuivat niiden näyttävästä romahduksesta aiemmin tänä vuonna, mikä aiheutti merkittävien tokenien arvon romahduksen. Syyttäjän mukaan Singaporessa rekisteröity Terraform Labs rikkoi pääomamarkkinalakeja.

Sen jälkeen kun Kwonin verkoston stablecoinin, UST:n, ja siihen liittyvän natiivin LUNA-tokenin hinnat romahtivat toukokuussa ja saivat koko kryptomarkkinat syöksykierteeseen, eteläkorealaiset syyttäjät antoivat viime viikolla pidätysmääräyksen Kwonista epäiltynä petoksesta. Pidätysmääräyksen antamisen jälkeen valtio ryhtyi toimiin Kwonin passin mitätöimiseksi.

Punaisessa ilmoituksessa pyydetään lainvalvontaviranomaisia ympäri maailmaa etsimään nimetty henkilö, pidättämään hänet ja vangitsemaan hänet, kunnes luovutusmenettelyt voidaan aloittaa. Ilmoitus jaetaan 195 eri maan poliisilaitoksille.

Eteläkorealaisten Luna ja Terra -kryptovaluuttojen epäonnistuminen johti kehotuksiin vangita niiden luoja Do Kwon ja lukuisiin muihin eri tutkimuksiin. Tästä ja laajemmasta ”kryptotalvesta”, joka on ajanut hintoja alas kautta linjan, huolimatta Etelä-Korean kiinnostus web3:een säilyy ennallaan.

Do Kwonin uskotaan olevan Singaporessa, maassa, jolla ei ole virallista luovuttamissopimusta Etelä-Korean kanssa. Kwon sanoi, että oli ”aika vaikeaa” päättää haluaako hän palata maahan.