Instagram sai sakkoja lasten tietosuojaan liittyvistä asioista

370

Instagramissa on pitkään ollut ongelmia lasten tietosuojaan liittyen. Kyse oli siitä, että heidän puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa olivat avoimia tietyille ihmisille. Tuossa asiassa tuomioistuin teki päätöksen ja sakotti Instagramia.

Instagram oli täysin sitoutunut muutokseen

Metan virkamies mainitsi, että he yrittivät parhaansa mukaan suojella lasten ja teini-ikäisten etuja ottamalla käyttöön uusia päivityksiä ja ominaisuuksia. Kaikilla alle 18-vuotiailla olisi yksityinen tili. Tutkintalautakunta oli täysin mukana tässä asiassa selvittääkseen todellisen asian.


Merkittävä tietoturvaloukkaus

DPC käsittelee yritysten teknistä puolta muiden kansainvälisten pääkonttoreiden kanssa. Mutta yhtiö ei ole koskaan nähnyt tällaista rikkomusta järjestelmässään. Muilla teknologiayrityksillä on ollut tällaisia ongelmia, mutta ne eivät olleet yhtä vakavia kuin tämä. Lisäksi tällä on todellinen potentiaali vahingoittaa lapsia Instagramin käytöstä.

Yhteenveto

Tämä on osoitus siitä, kuinka turvattomia lapsemme ovat virtuaalimaailmassa. Lastensuojelun tehokkaan valvonnan sosiaalisessa mediassa pitäisi olla vahvempaa, jotta yksikään lapsi ei joudu kohtaamaan ongelmia sosiaalisen median ongelman vuoksi. Yhdysvaltojen pääministeri on myös tehnyt aloitteen vahvemman suojelujärjestelmän luomiseksi lasten suojelemiseksi.