Miksi suuryritykset ostavat tällä hetkellä omakotitaloja?

342

Nykypäivänä suuryritykset ostavat pieniä perhekokoisia koteja ja vuokraavat niitä. Tästä onkin kehittynyt hyvin yleinen trendi.

Tämä on hyvä bisnesaloite niille, jotka harjoittavat liiketoimintaa, muttei kovin hyvä asia tavallisille ihmisille. Seuraavassa muutamia syitä miksi yhtiöt harjoittavat kyseistä toimintaa.

Kiinteistöt vuokralle

Suurin etu omakotitalojen ostamisessa on se, että ne soveltuvat hyvin vuokrakäyttöön. Koska monet perheet haluavat muuttaa uusiin koteihinsa, voittomarginaali on näissä kiinteistöissä melko korkea. Yritykset hyödyntävät sitä investoimalla siihen enemmän. Oikein tehtynä ne voivat saada siitä niin paljon tuloja, että ne maksavat asuntolainan takaisin ajallaan.

Enemmän valvontaa

Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että asunnonomistaja voi ostaa toisen kiinteistön esittämällä nykyisen kiinteistön pankille asuntolainavaihtoehtona. Koska yksittäisiä asuntoja on helppo ostaa, yritykset ostavat näitä asuntoja tehdäkseen suuren investoinnin. Mitä enemmän yritys omistaa, sitä enemmän se sijoittaa siihen ja se kasvaa yhä suuremmaksi.

Kiinteistöt vuokralle

Suurin etu omakotitalojen ostamisessa on se, että ne soveltuvat hyvin vuokrakäyttöön. Koska monet perheet haluavat muuttaa uusiin koteihinsa, voittomarginaali on näissä kiinteistöissä melko korkea. Yritykset hyödyntävät sitä investoimalla siihen enemmän. Oikein tehtynä ne voivat saada siitä niin paljon tuloja, että ne maksavat asuntolainan takaisin ajallaan.

Enemmän valvontaa

Suuret yritykset investoivat yhä enemmän ostaakseen kiinteistöjä yhdeltä alueelta, jotta ne voisivat hallita koko aluetta. Tämä on loistava tapa kasvattaa valtaansa yksittäisellä alueella. Myöhemmin ne voivat rakentaa sinne minkä tahansa kiinteistön, eikä kukaan voi laillisesti tehdä mitään, koska kiinteistön omistaja on yhtiö.