Vakuuden ja käsirahan väliset erot

222

Moni luulee virheellisesti, että vakuus ja kiinteistöjen käsiraha ovat samoja asioita. Mutta on kuitenkin olemassa useita eroja, jotka tekevät niistä kaksi täysin erillistä asiaa. Jotkin keskeiset ominaisuudet eroavat toisistaan, ja tässä niistä muutamia.

Maksun määrä on erilainen

Kun joku maksaa käsirahaa, hän maksaa enintään 4 prosenttia talon hinnasta. Tämä on pienempi osuus verrattuna käsirahaan, joka myös vaihtelee. Jos kyseessä on hieman arvokkaampi talo, käsirahan suuruus on erilainen.

Palautus

Talon käsirahaa ei voi palauttaa. Koska kyseessä on talokaupan alkuprosessi, käsirahaa ei yleensä palauteta. Useimmissa tapauksissa vakuuttakaan ei palauteta. Mutta esimerkiksi jos ostaja voi osoittaa, että talon kunnosta on löytynyt vakava ongelma tai etteivät he ole rikkoneet mitään ehdollista, vakuusraha voidaan palauttaa.

Käyttötarkoitus

Vakuusraha on jotain, jonka annat asiakkaalle saadaksesi hänen luottamuksensa. Tämä on myös tapa osoittaa myyjälle, että olet kiinnostunut ostamaan talon. Mutta kun kyse on käsirahasta, on se muodollinen vaihe talon ostamiseksi laillisesti.