Inventaario-tila kiinteistömarkkinoilla on juuri nyt kuumimillaan

164

Koska syyskuu on syksyn alkua, on se hyvää aikaa asuntokauppakauden alulle. Vuoden lopussa ihmiset ovat jo selvittäneet erilaisia arjen vastakohtia lomiensa jälkeen, ovat usein muutot edellisestä paikasta seuraavaan paikkaan ajankohtaisia.

Tämä tarjoaa mahdollisuuden sekä talojen että asuntojen inventointiin verrattuna vuoden aiempiin kuukausiin. Asuntomarkkinoiden ollessa pitkään lukossa, tänä vuonna monet ihmiset etsivätkin taas asuntoja. Ja tämä onkin juuri se mahdollisuus niille uusille ostajille, jotka etsivät uutta kiinteistöä ostettavaksi.

Vaihto-omaisuus on ollut tasaista viime kuukausina

Aktiivisten listausten määrä kasvaa edellisvuosista. Tämä on merkki siitä, että ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia myymään taloja.

Tämä on melko hyvä uutinen, jos otetaan huomioon se, että edelliset vuodet olivat kiinteistöalalla täysin kuivaa aikaa. Esimerkiksi Yhdysvaltain asuntovarasto väheni 22 prosenttia vuonna 2020. Sen jälkeen elpyminen on ollutkin loistava tilaisuus investoida taloon tai asuntoon.

Myyjillä on hyvät mahdollisuudet, mutta vastaa paikallisia odotuksia

Asuntomarkkinat ovat tilanteessa, jota voidaan kutsua myyjämarkkinoiksi. Tämä on myyjien kannalta hyvä asia, mutta heidän on varottava paikallisten asunto-ostajien kysyntää ja kykyä investoida taloon. Koska asuntolainakorko on liian korkea, ihmisten olisi vaikeampi ostaa taloja.