Instagram kertoo avoimesti sijaintiominaisuutensa yksityisyydestä

291

Joissain virusviesteissä ja -videoissa on mainittu, että Instagramin ”tarkka sijainti” voi määrittää käyttäjän tarkan sijainnin IOS:n tai Androidin avulla. Väite sisältää myös sen, että Instagram voi lähettää tarkan sijainnin ilman käyttäjän lupaa. Jotkut spekuloivat, että näin on ollut sovelluksen viimeisimmän päivityksen jälkeen. Instagram on kuitenkin maininnut, että näin ei yksinkertaisesti ole.

Mikä on ”tarkka sijainti”?

Asetus mainittiin ensimmäisen kerran iPhone- ja iOS-laitteiden käyttäjille käyttöjärjestelmän vuosittaisessa päivityksessä vuonna 2020. Sitä tarjosivat sekä Google että Android. Se tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden jakaa tarkan sijaintinsa postitse tai tekstiviestillä. Sovellus otti tämän käyttöön, koska muut sovellukset haluavat usein tietää nykyisen sijainnin voidakseen tarjota palvelua. Mutta nyt monet ihmiset kritisoivat tätä vaihtoehtoa.

Miten Instagram toimii?

Monet ihmiset ovat väittäneet, että kun he postaavat tai jakavat päiviään ja kelojaan, se voi havaita tarkan sijainnin. Jopa kaupungin sijainnin voi valita helposti, mutta tätä ominaisuutta voidaan helposti pitää rikollisena, sillä monet vaikuttajat joutuvat jakamaan sijaintinsa työnsä vuoksi.

Mitä Instagram mainitsi tästä?

Kuten aina, Instagram on kiistänyt sen, että heidän sovelluksensa näyttäisi ihmisten sijainnin tarkoituksella. Instagramin PR-tiimi kommentoi, että ”Tehdäksemme asian selväksi, emme jaa sijaintiasi muiden kanssa. Muiden sosiaalisen median yritysten tapaan käytämme tarkkaa sijaintia esimerkiksi sijaintitunnisteiden ja karttaominaisuuksien kaltaisiin asioihin.” Tämä lainaus on otettu heidän Instagram-postauksestaan.