Yleisimmät syyt, joiden vuoksi häätö tapahtuu

152

Häädöt eivät ole harvinaisia tapauksia. Niitä tehdään päivittäin. Syyt siihen ovat yleisempiä kuin ihmiset luulevatkaan.

Vuokralainen lakkaa maksamasta vuokraa

Maksamatta jättäminen on suurin syy siihen, miksi ihmiset saavat häätöilmoituksia vuokra- ja asuinkiinteistöissä. Pandemian aikana häätöilmoitus on tästä syystä kasvanut paljon. Usein tämä asia menee oikeuteen. Tuomarit ovat hyvin järkeviä; he selittävät, miksi vuokranmaksun laiminlyönti on syy häätöön. Vuokrasopimuksen täytäntöönpano voi kuitenkin olla toinen selitys tämän takana. Joskus nämä paperit ovat monimutkaisia, ja ihmiset hämmentyvät kaikista ehdoista.

Vuokralainen vahingoitti kiinteistöä

Toinen yleinen syy häätöilmoitukselle on se, että vuokralainen teki massia. Vuokralaiset luovat usein tilanteen, joka laskee kiinteistön arvoa. Näin ollen kiinteistön hallintoviranomainen tai omistaja lähettää häätöilmoituksen vahingon aiheuttajan siirtämiseksi. On myös tavallista, että vuokralaiset joutuvat oikeuteen toimintansa vuoksi. Jos vahinko on kuitenkin aiheutettu vahingossa, tapaus saattaa saada toisenlaisen käänteen. Vahinkoa voitaisiin lieventää vakuustakuuta vastaan. Vahingon on kuitenkin oltava riittävän kohtuullinen.

Vuokralainen rikkoo vuokrasopimusta

Vuokrasopimusta allekirjoittaessaan vuokralaisen on sovittava muutamasta asiasta. Jos vuokralainen on vuokralla asumisen aikana rikkonut jotakin sopimuksen määräyksistä, omistaja voi lähettää hänelle häätöilmoituksen. Sopimusrikkomuksia voivat olla esimerkiksi hyväksymättömät asukkaat, luvattomat lemmikkieläimet, haittailmoitukset ja epäasianmukainen vuokrakäyttö. Usein jo pelkkä perussäännön noudattamatta jättäminen voi tuottaa häätöilmoituksen.