Kaikki työpaikat eivät löydy ilmoituksella – katso täältä muut keinot

120

Kun ihmiset etsivät työpaikkaa, he keskittyvät useimmiten hakukoneiden avulla toimiviin ilmoitustauluihin, kun kyse on piilotyömarkkinoista, tämä taktiikka ei toimi oikein. Seuraavassa on muutamia tapoja etsiä työpaikkoja, joita ei julkaista avoimesti.

Hyödynnä verkostoitumista

Tuoreen tutkimuksen mukaan 85 prosenttia työpaikoista täytetään verkostoitumisen kautta. Sosiaalisella verkostoitumisella on tässä useimmiten tärkeä rooli. Jos joku etsii työpaikkaa, on parasta kertoa tilanteesta muille ihmisille. Rakenna uraverkostoa ottamalla mukaan tuttavia, opettajia ja lähipiirisi ihmisiä sekä nykyisiä ja entisiä työtovereita, asiakkaita, esimiehiä jne. Koska he ovat työpaikan työntekijöitä ja heillä on uutisia tulevista avoimista työpaikoista.

Hanki apua rekrytoijalta

Jotkut ammattilaiset työskentelevät asiakkailleen löytääkseen täydellisen työpaikan, johon he sopivat parhaiten. Pääasiassa heidät tunnetaan rekrytoijina. He keräävät tietoa avoimista työpaikoista ja antavat uraohjausta. Yhteydenotto tällaiseen rekrytoijaan voi auttaa ihmisiä löytämään työpaikkoja.

Liity online-ryhmään

Nykyään verkkoyhteisöjen ryhmät ovat erittäin hyödyllisiä uusien yhteyksien luomisessa. Voit käyttää näitä verkkoalustoja kerätäksesi tietoa tulevista avoimista työpaikoista. Näissä ryhmissä voit löytää erilaisia ammattilaisia. Nämä ammattilaiset ovat eri alojen asiantuntijoita, ja heillä on laajat verkostot eri organisaatioissa.