Vinkkejä selviytyä ensimmäinen vuosi kiinteistöalabisneksessä

131

Kiinteistönvälittäjänä toimiminen on erittäin lupaava ura. Mutta ensimmäiset pari vuotta saattaa olla vaikeita. Vaikeuksien keskellä pysyminen voi olla helppoa.

Pitkiä työtunteja odotellessa

Uudelle kiinteistönvälittäjälle ei ole olemassa 9:stä 5:een kestävää työaikaa. Joinakin päivinä saattaa olla 10/12-tuntinen työvuoro, jotta pääsee alkuun alalla. Tämä on aivan normaalia. Kiinteistönvälittäjän työ perustuu kiinteistöihin liittyvään tietämykseen ja taktiikkaan. Mikään oppikirja tai opiskelumäärä ei voi tehdä ketään valmiiksi tähän työhön, vaikka siitäkin on apua. Jotta voi kerätä riittävästi tietoa ja tietoja, on tehtävä pitkiä työpäiviä. Pitkien työtuntien odottaminen ensimmäisenä vuonna voi varmistaa sujuvan urapolun tulevaisuudessa.

Syvällinen markkinatuntemus

Monilla ihmisillä on välittäjistä sellainen ennakkokäsitys, että he vain laittavat ”Myydään” -kyltin talon eteen ja julkaisevat ilmoituksia sanomalehtiin. Nämä taktiikat toimivat edelleen, mutta kiinteistönvälittäjä tekee muutakin. Varsinkin uuden välittäjän on tärkeää tutustua markkinoihin alusta loppuun. Jos hän ei hanki riittävästi tietoa markkinoista, hänen on vaikea pysyä alalla pitkään.

Tavoitteiden asettaminen

Ilman omaa motivaatiota on mahdotonta menestyä missään työssä. Aseta tavoitteesi ja löydä paikkasi. Ensimmäisenä toimintavuotenaan välittäjän tulisi olla päättäväinen sen suhteen, missä hän haluaa nähdä itsensä seuraavien 5/10 vuoden aikana. Koska ensimmäiset pari vuotta ovat uudelle kiinteistönvälittäjälle hieman monimutkaisia, aseta tavoitteet, jotka ovat kestäviä ja helposti saavutettavissa.