Pitäisikö sinun julkaista ansioluettelosi sosiaalisessa mediassa?

129

 

Sosiaalinen media on nykyään elintärkeässä asemassa elämässämme. Joistakin suosituista sosiaalisen median sovelluksista, kuten TikTokista, tulee tärkein viihteen lähde. Joskus nämä alustat ovat tärkeä uutisten ja tietojen lähde. Jotkut ihmiset käyttävät näitä alustoja loputtomana uraneuvojen ja -vinkkien virtana. Tässä keskustelemme erilaisista TikTok-ansioluettelotyökaluista sekä ansioluettelon lähettämisen hyödyistä ja haitoista tässä sosiaalisessa verkostossa.

TikTok-ansioluetteloita voi olla hauska luoda ja jakaa. Sillä voi tuoda vahvuutesi helposti esiin. Niinpä monet TikTok-käyttäjät julkaisevat ansioluettelonsa edistääkseen taitojaan. Se ei kuitenkaan ole kovin tehokasta nykyisessä skenaariossa. . Se on aikaa vievää ja tarjoaa vain vähän tilaa oman elämänkerran esittelyyn. Toistaiseksi työnantajat eivät pidä tätä alustaa toimivimpana rekrytointivälineenä. Useimmat palkkaavat johtajat tyytyvät paperiseen ansioluetteloon.

Heinäkuussa 2021 TikTok käynnisti TikTok Resumes -ohjelman. Kyseessä oli pilottiohjelma, jonka tarkoituksena oli kannustaa työnhakupyrkimyksiä. Monet tunnetut yritykset kutsuivat ihmisiä hakemaan aloittelevia työpaikkoja sovelluksen kautta.

Johtavien työnhakijoiden konsultti, Rob Barnett, sanoi: ”Jos alat käyttää TikTok Resumes -ominaisuutta, lyhennät jonoa ja pääset haastatteluihin nopeammin kuin lukemattomat työnhakijat, jotka pitävät tätä villityksenä.”