iPhone-valmistaja pysäytti toimintansa Shanghain lukituksesta johtuen

175

Merkittävä Applen iPhonen valmistaja pysäytti toimintansa Kiinan toimipaikoissa. Teknologiajohtaja ja iPhone-valmistaja ryhtyi kyseiseen toimenpiteeseen Shanghain äskettäisen lukituksen vuoksi. Teknologiayhtiö kertoo keskeyttäneensä väliaikaisesti tuotannon kahdessa tehtaassaan Kiinassa.

Shanghain viranomaiset ovat hiljattain ilmoittaneet joistakin koronavirusmääräyksistä. Näiden määräysten mukaan vain osa kaupungin 25 miljoonan asukkaan asukkaista voi lähteä kodeistaan ensimmäistä kertaa viikkoihin. Koska koronavirustartunnat ovat lisääntyneet keskeisessä tuotanto- ja talouskeskuksessa, kaupungin viranomaiset ovat päättäneet ryhtyä tähän varotoimenpiteeseen tartuntojen ehkäisemiseksi.

Myös Applen MacBookin valmistaja Quanta ja iPadin valmistaja Compal Electronics ovat keskeyttäneet toimintansa maaliskuun lopulla, kun kaupunki suljettiin jälleen. Yrityksen edustaja mainitsi, että he tekevät yhteistyötä viranomaisten kanssa ja haluavat jatkaa toimintaa mahdollisimman pian. Teknologiayhtiö Pegatron sanoi, että se oli keskeyttänyt toimintansa Shanghaissa ja läheisessä Kunshanissa sijaitsevissa tehtaissaan ”vastauksena paikallisten viranomaisten koronaviruspandemian estovaatimuksiin”.

Sijoitusyhtiö Wedbush Securitiesin analyytikko, Dan Ives, arvioi, että tämänhetkinen lukitus vaikuttaa 3 miljoonan iPhonen tuotantoon. Ives sanoi: ”Pegatronin sulkemiset heittävät bensaa raivoavaan tulipaloon, joka on Applen ja muiden iPhone-ekosysteemin osien toimitusketju. Tämä pahentaa iPhonen toimitusketjuongelmia.”