Huomioon otettavia asioita ennen asunnon ostamista

145

Minkä tahansa kiinteistön ostaminen on vaikea tehtävä. Monille ihmisille se on elämänsä suurin investointi. Vaatimuksista riippuen ostajat ovat kiinnostuneita erilaisista asunnoista. Yhä useammalle kaupunkilaiselle omistusasunnoista on tulossa yhä tunnetumpia kaikenlaisten ihmisten keskuudessa.

Osakeasuntoyhtiö on yksityisomistuksessa oleva yksittäinen yksikkö muiden yksiköiden yhteisössä. Osakkeen omistajat omistavat yhdessä yhteiset yhteiset alueet, kuten uima-altaat, autotallit, hissit, ulkokäytävät ja kuntosalit. Lisäksi jotkin osakehuoneistot voivat sijaita korkeissa rakennuksissa, toisaalta voi olla myös tietyn tontin sisällä levittäytyneitä osakehuoneistoja. Jokaisen erillisen osakehuoneiston omistajan käyttämää yhteistä aluetta säätelee ”asunnon omistajien yhdistys”.

Esittelemme tässä joitakin tärkeitä näkökohtia osakehuoneiston ostoon liittyen.

Tarkista rahoitusjärjestelyt

Rahoituskysymykset on hyvä käydä läpi ennen osakehuoneiston ostamista. Useimmat asunnot vaativat ennakkomaksun. Aluksi on oltava varma osakehuoneiston hinnasta. Tämä vaihe on tärkeä, koska se määrittää kiinteistön asuntolainan koron. Jos henkilö ei pysty maksamaan sitä omasta taskusta, tarvitaan asuntolainaa. Tarkista kaikki tarjotut asuntolainakorot.

Harkitse elämäntapaa

Ennen kuin ostat osakehuoneiston, mieti vaatimuksiasi ja elämäntyyliäsi. Asunto-osakkeissa on yhteisiä kiinteistöjä, joten vastuu näiden yhteisten kiinteistöjen ylläpidosta on oltava sinun areenallasi, jos haluat olla kunnollinen omistaja. Lisäksi talon kunnossapidosta aiheutuu kuluja. Päätä arvioimalla elämääsi liittyvät asiat.’

Etsi erikoistunut kiinteistönvälittäjä

Nykyään tarjolla on valtavasti eri välittäjiä, mutta kourallinen laadukkaita kiinteistönvälittäjiä. Jos omistajana etsit osakehuoneistoa, valitse ne välittäjät, jotka ovat ammattilaisia osakehuoneistojen käsittelyssä. Ihannetapauksessa haluaisit jonkun, joka osaa jäljittää parhaiten sopivan kiinteistön tarpeidesi mukaan.

Päätä mitkä mukavuudet haluat sisällyttää

Omistusasunnot tarjoavat yleensä erilaisia mukavuuksia ja ne ovat suosittuja uuden sukupolven keskuudessa. Niinpä rakentajien on tehtävä siitä houkutteleva ostajille pitämällä mahdollisuus asentaa erilaisia mukavuuksia olemassa olevaan asuntoon. Sähköiset kodinkoneet ovat trendikkäitä.

Tarkastele isännöitsijä-yhtiötä

Yritä tietää, kuka tulee vastaamaan hankkeesta. Tämä prosessi on ratkaisevan tärkeä, sillä haluat ostaa hyvin järjestetyn osakehuoneiston. Se voi ärsyttää, jos joudut maksamaan yhdistysmaksuja vain siksi, että mukavuudet joutuvat epätoivoon. Lisäksi huonolla hallinnolla voi olla huono vaikutus elämäntyyliisi.

Tarkista yhtiön maksut ja säännöt

Monet ensikertalaiset ostajat tekevät virheen, kun eivät käy läpi asunto-osakeyhtiön sääntöjä ja määräyksiä. Se on välttämätöntä, koska nämä määräykset pannaan täytäntöön säännöllisesti. Kysy, kuinka paljon yhdistyksen maksut ovat ja mitä sääntöjä on noudatettava ja mitä ei. Melurajoituksista, yhteisten tilojen varaamisesta etukäteen jne. kysyminen on fiksu tapa arvioida järjestelmää.

Huolehdi laina-asioista

Omistusasunnon ostamisessa on paljon etuja. Mutta jos et ole selvillä taloudellisista kysymyksistä, tee se selväksi ennen kuin teet mitään kauppaa. Jos olet tilanteessa, jossa kuukausittaisen asuntolainan maksaminen on vaikeaa, pyydä pankilta erilaisia kaavioita asian hoitamiseksi. Lainanantajat ovat vaikeita, kun on kyse lainojen ottamisesta asuntojen ostamiseen, joten tutki asiaa etukäteen.

Ole selvillä muista kustannuksista

Omistusasunnoissa saattaa olla niin monia maksuja, joka ei ollut tarpeen, jos sinulla on erillinen talo tai asunto. Kysy suoraan muista maksuista ennen sopimuksen tekemistä. Neuvottele toimikunnan kanssa, jos jokin maksu tuntuu tarpeettomalta. Maksut kattavat yleensä sellaisten alueiden kuten aulojen, hissien, uima-altaiden, virkistyshuoneiden ja pysäköintialueiden ylläpidon.