Vanhan asunnon hankinnan varjopuolet

252

 

Vanhoissa taloissa on oma viehätyksensä ja vetovoimansa. Se kantaa mukanaan paljon tarinoita ja hetkiä. Monta vuotta nähneen kiinteistön ostamiseen liittyy kuitenkin myös haittoja.

Vanhentunut rakennusmääräysten noudattaminen ja muu kunnossapito

Jos talo on rakennettu ennen vuotta 1950, on hyvin mahdollista, että siinä ei ole noudatettu nykyaikaisia rakennusmääräyksiä. Tämä aiheuttaa ongelmia, kun talotarkastajien on annettava raportti talon kunnosta. Koska kyseisen ajanjakson rakenteet eivät noudata nykyaikaisia rakennusmääräyksiä, monet talon osat eivät ole enää laillisesti sallittuja. Lisäksi vanhat talot vaativat paljon hoitoa ja huoltoa. Tietyn pisteen jälkeen taloon investoiminen kunnostusta varten ei ole enää edes kannattavaa talon hauraan tilan vuoksi.

 

Vähenevä voitto

Liian vanhat ja rakenteellisesti heikkenevät talot menettävät ajan myötä kannattavuuttaan. Sijoittaminen vanhaan taloon ei siis yleensä tuota voittoa tulevaisuudessa. Talon ostajat maksavat vanhasta kiinteistöstä todennäköisemmin vähemmän. Kunnosta ja sijainnista riippuen suhteellisen uudesta talosta ollaan valmiimpia maksamaan paljon enemmän. Näin ollen kyseessä ei ole järkevä investointi.

Teknologisesti jäljessä

On hyvin todennäköistä, että vanhassa talossa on vähemmän sähköpistorasioita. Nykyaikana on välttämätöntä, että jokaisessa huoneessa on sähkösovitin ja pistorasiat sähkön saamiseksi. Useimmiten näin ei kuitenkaan ole vanhemmissa taloissa. Niissä on usein vähemmän pistorasioita ja vielä vähemmän muutoksia, joilla taloa voidaan muuttaa niin, että siihen saadaan riittävästi pistorasioita. Tämän seurauksena vanhat talot ovat teknisesti vanhentuneita.