Laajakaistayhtiöiden pitäisi tarjota pienituloisille kotitalouksille alennettuja liittymiä

136

 

Elinkustannukset nousevat, ja monien perheiden on vaikea selviytyä laajakaistakustannuksista. Asiantuntijat ehdottavatkin, että pienituloisten kotitalouksien laajakaistayhteyksien tarjoamista alennetuin hinnoin edistetään nykyistä enemmän. Good Things -säätiö toteutti kampanjan digitaalisesti syrjäytyneiden ymmärtämiseksi, jota kuvattiin dataköyhyydeksi.

Säätiö totesi, että dataköyhyys on ongelma, joka on ”kasvanut merkittävästi viimeisten kahden vuoden aikana pandemian aikana. sSe vain lisää paineita pienituloisimmille, jotka jo nyt joutuvat tekemään tiukkoja valintoja tarvitsemansa internet-yhteyden ja talonsa lämmittämisen tai perheensä ruokkimisen välillä”. Ofcom mainitsi myös, että 84 prosenttia etuuksien saajista ei tiennyt asiasta.

Britannian viranomainen on jakanut laajakaistayrityksille kirjeen, jossa mainostetaan alennettuja laajakaistapalveluja. Kulttuuriministeri Nadine Dorries korosti digitaalisen yhteiskunnan yleistymistä. Hän ehdotti, että tietoisuutta alennuslaajakaistatarjouksista lisätään ”pienituloisille kotitalouksille”.

Monilla ihmisillä on vaikeuksia maksaa laskujaan. Hyväntekeväisyysjärjestön poliittinen johtaja, Matthew Upton, sanoi: ”Kuulemme järkyttäviä tarinoita pienituloisimmista ihmisistä, jotka kamppailevat pärjätäkseen, ja silti he jäävät vaille edullisia laajakaistatarjouksia. On hyvä nähdä, että hallitus painostaa yrityksiä tekemään enemmän auttaakseen ihmisiä siirtymään sosiaalisiin tariffeihin, mutta jos se ei edelleenkään toimi, heidän on harkittava muita vaihtoehtoja.”