Kuinka tukea henkilöstöä elinkustannuskriisin aikana

35

Elinkustannukset ovat nousseet maailmanlaajuisesti. Inflaatio on saavuttanut huippunsa. Tämän seurauksena ihmiset tekevät enemmän töitä vähemmällä rahalla. Tänä vaikeana aikana on erittäin hyödyllistä, jos yritykset auttavat työntekijöitään ja tekevät parempia päätöksiä. Tässä on muutamia tapoja, joilla yritykset voivat tukea jäseniään.

Ole avoin

Rahahuolia pidetään tabuna lähes kaikissa kulttuureissa. Mutta niin ei pitäisi olla. Taloudellinen stressi voi vaikuttaa huonosti terveyteen. Usein se on syynä vakaviin terveysseurauksiin. ”Raha- ja eläkepalveluun” liittyvän tietopisteen tarjoaminen voi olla työntekijöille tukena. He voivat mennä sinne ja keskustella rahaan liittyvistä huolistaan. Näin he voivat vapautua jännitteistä ja panostaa aikaansa ja vaivaansa työhönsä.

Tarjoa joustavuutta

Yksi parhaista tavoista tukea työntekijöitä on tarjota heille joustavaa työaikaa. Joillakin ihmisillä on perheongelmia tai lapsia kotona. Näille ihmisille on kätevää työskennellä kotoa käsin. Tai monet ihmiset suoriutuvat paremmin etätyöstä. Tämän mahdollisuuden tarjoaminen helpottaa heidän elämäänsä ja auttaa heitä selviytymään tästä kriisistä.

Tarkista henkilöstöetuusjärjestelmä

Työnantajat eivät voi ratkaista kaikkia rahaan liittyviä ongelmia kerralla. Mutta se, mitä he voivat tarjota, on joidenkin kustannusten vähentäminen, joka voi auttaa työntekijöitä taloudellisesti. Etuudet, kuten lääkärin vastaanotot, kuljetusjärjestelmät, alennuskupongit jne. voivat olla erittäin hyödyllisiä kriisitilanteessa. Ennen kuin esittelet mitään henkilöstöetujärjestelmää, keskustele työntekijöiden kanssa ja kysy heiltä, mitä he tarvitsevat.

Tarjoa talousvalistusta

Budjetista riippuen työntekijöille on mahdollista järjestää talouskoulutusta. Pelkkä taloushallinnon työkalujen ja kirjanpidon perusasioiden opettaminen on hyvä alku. Toisaalta yritykset voivat tarjota ammattimaista verkkomateriaalia asian käsittelyyn.