Teetkö sinäkin nämä virheet kodin ylläpidon suhteen?

110

 

Kodin kunnossapito on vastuu, joka vaikuttaa suoraan talon asukkaaseen. Yleisiä virheitä, joita kodinomistajat tekevät:

Vesivahinkojen hoitamatta jättäminen

Vesivahinko on vakava ongelma, se voi muuttua vakavaksi, jos sitä ei korjata asianmukaisesti. Rikkinäiset putket ja putkista tai säiliöistä vuotava vesi ovat pääsyy vesivahinkoihin. Vesiputkien sijainnin vuoksi vesivahinkoja on usein vaikea korjata ajoissa. Joskus vahinko on piilossa, ja tiedon ja kokemuksen puutteen vuoksi uudet asunnonomistajat kohtaavat vaikeuksia. Putkien korjaamatta jättäminen ajoissa voi johtaa sieniin ja puun kostumiseen, mikä voi maksaa pitkällä aikavälillä paljon rahaa.

Laitteiden hallinnan laiminlyönti

Talossa on paljon elektronisia laitteita, jotka vaativat huoltoa ajallaan. Jos ne jätetään huomiotta pitkään, kodinomistajat joutuvat tulevaisuudessa remontoimaan. Esimerkiksi: Jääkaappi ja jääkaappi vaativat kelan puhdistusta, joka sijaitsee sen takaosassa.

Ajan myötä se kerää pölyä ja menettää tehoaan. Myös uuni ja keittiön savupiippu tarvitsevat rutiinipuhdistuksen. Lisäksi pesukone kerää nukkaa, joka voi tukkia putket, jos sitä ei poisteta, vedenpuhdistin sotkee sakkaa. Jos niitä ei puhdisteta ja hoideta kunnolla, ne voivat tulla kalliiksi.

Ikkunoiden tarkistamatta jättäminen

Toimimaton ikkuna voi aiheuttaa kostean seinän, eikä omistaja välttämättä edes tiedä siitä. Jos ikkunaa ei ole kunnolla vesieristetty, sadevesi saattaa kulkeutua ikkunan läpi, mikä ajan mittaan vaurioittaa seinää.

Rautaporttien voitelematta jättäminen

Talonomistajat usein unohtavat tai eivät välitä voidella pääportin liitoksia. Tämä aiheuttaa ajan myötä ruostumista ja ovien jumiutumista. Oikein öljytyt autotallin ovet ja pääportit voivat säästää rahaa välttämällä korjauksia.