Vinkkejä työhön paluuseen uratauon jälkeen

91

 

Olipa kyseessä mies tai nainen, ei ole harvinaista, että pitää jonkin aikaa lomaa työstä. Monet työssäkäyvät naiset joutuvat pitämään taukoa lapsen syntymän jälkeen. Joskus henkilökohtaisten syiden tai äkillisen työttömyyden vuoksi monet miehet joutuvat pitämään urataukoa.

Tämä uratauko voi olla joko suunniteltu tai suunnittelematon. Työhön paluu voi kuitenkin olla työntekijöille haastavaa. Tämä pidempi poissaolo voi tehdä heistä epämukavan olon joksikin aikaa. Tässä suosittelemme joitakin keinoja, joilla voi palata työelämään täydellisesti uratauon jälkeen.

Arvioi uudelleen vaatimuksesi

Kun olet palaamassa työelämään uratauon jälkeen, on parempi ottaa aikaa uratoiveesi arvioimiseen. Ei ole hyvä tapa sukeltaa verkkotyöportaaleihin ja hakea eri tehtäviin. Mieti ensin, mitä haluat ja yritä sovittaa ne yhteen nykyisten työvaatimusten kanssa.

Kehitä uusia taitoja

Nykyinen teknologiamaailma sekä työmarkkinoiden taidot muuttuvat lopulta. Taidot eivät välttämättä riitä, kun lähdit työmarkkinoilta. On siis tärkeää päivittää tietosi nykyisestä teknologiasta ja toimialastasi. Tätä varten toimialan tutkiminen ja pyrkimys tavoittaa entisiä kollegoita ovat hyviä tapoja luoda vahva perusta. Yritä järjestää joitakin satunnaisia epävirallisia haastatteluja saadaksesi ajantasaista tietoa alastasi.

Muotoile ansioluettelosi uudelleen

Useimmiten, kun palaat tauon jälkeen työmarkkinoille, käytämme samaa ansioluetteloa, jota käytimme aiemmin. Tämä on kuitenkin väärä tapa esittää taitosi ja kokemuksesi. Kirjoita ansioluettelo huolellisesti pikemminkin nykyisten työmarkkinoiden trendien perusteella. Sisällytä mukaan kaikki uudet taidot ja kokemukset, joita olet kerännyt tauon aikana. Voit myös selittää syyn urataukoon. Mutta älä koskaan suurentele sitä, sillä se saattaa ärsyttää palkkaavia johtajia.