Neuvottelustrategiat kiinteistöalalla

104

 

Neuvottelut ovat avainasemassa, kun halutaan varmistaa asiakkaille paras hinta ja saada voittoa. Usein myyjät epäröivät neuvotella asiakkaiden kanssa, mikä ei ole hyvä tapa toteuttaa menestyksekästä kauppaa. Seuraavassa muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua neuvottelemaan paremmin asiakkaiden kanssa.

Käytä positiivista sävyä

Positiivinen sävy kannustaa ihmisiä kuuntelemaan. Puhu asiakkaallesi niin, että hän uskoo tekevänsä parhaan kaupan. Ystävällinen ja vakuuttava kieli motivoi asiakkaita harkitsemaan tarjoustasi.

Aloita lähellä markkina-arvoa

Ole realistinen äläkä aseta hintaasi paljon korkeammaksi kuin markkinahinta. Tämä lannistaa asiakastasi kysymästä lisäkysymyksiä, ja hän mielellään jättää tarjouksen tekemättä. Aluksi myyjien tulisi pyytää hintaa vain hieman todellista hintaa korkeammaksi.

Hallitse tunteita

Et voi olla varma siitä, miten ihmiset reagoivat, kun joudut neuvotteluun. Asiakkailla voi olla huono päivä ja he voivat käyttäytyä epämiellyttävästi. Jos luotat vaistoihisi ja säilytät kärsivällisyytesi, lopulta asiakkaat suhtautuvat kauppaan myönteisesti.

Tiedä, milloin sanoa ”ei”

Myyjänä sinun on ehkä sovittava muutamasta asiasta, jotka eivät hyödytä sinua. Suuren voiton saamiseksi sinun on päästettävä irti joistakin pienistä asioista. Mutta on tärkeää tietää, milloin lopettaa ja pitää kiinni hinnastasi. Pidä itseluottamuksesi yllä ja selitä asiakkaalle syysi siihen, miksi et suostu.

Positiivinen sävy kannustaa ihmisiä kuuntelemaan. Puhu asiakkaallesi niin, että hän uskoo tekevänsä parhaan kaupan. Ystävällinen ja vakuuttava kieli motivoi asiakkaita harkitsemaan tarjoustasi.

Aloita lähellä markkina-arvoa

Ole realistinen äläkä aseta hintaasi paljon korkeammaksi kuin markkinahinta. Tämä lannistaa asiakastasi kysymästä lisäkysymyksiä, ja hän mielellään jättää tarjouksen tekemättä. Aluksi myyjien tulisi pyytää hintaa vain hieman todellista hintaa korkeammaksi.

Hallitse tunteita

Et voi olla varma siitä, miten ihmiset reagoivat, kun joudut neuvotteluun. Asiakkailla voi olla huono päivä ja he voivat käyttäytyä epämiellyttävästi. Jos luotat vaistoihisi ja säilytät kärsivällisyytesi, lopulta asiakkaat suhtautuvat kauppaan myönteisesti.

Tiedä, milloin sanoa ”ei”

Myyjänä sinun on ehkä sovittava muutamasta asiasta, jotka eivät hyödytä sinua. Suuren voiton saamiseksi sinun on päästettävä irti joistakin pienistä asioista. Mutta on tärkeää tietää, milloin lopettaa ja pitää kiinni hinnastasi. Pidä itseluottamuksesi yllä ja selitä asiakkaalle syysi siihen, miksi et suostu.

Arvosta asiakkaiden tarjousta

Älä koskaan sano, että asiakkaan tarjous ei ole tarpeeksi hyvä sinulle. Kuuntele pikemminkin huolellisesti asiakasta ja selitä varovasti, miksi hänen tarjouksensa ei ole sinulle edullinen. Näin asiakkaat tuntevat yhteyttä myyjään ja harkitsevat hintaa uudelleen.