Vinkkejä edullisen kodin ostamiseen

267

Asunnon ostamisesta tulee entistä kilpailukykyisempää tässä pandemian jälkeisessä maailmassa. Viime vuonna asuntojen hinnat nousivat kovaa vauhtia. Suuntaus jatkuu myös kuluvana vuonna.

Tässä tilanteessa asunnonostajat kohtaavat haasteita ostaessaan unelmiensa kodin. Niinpä monet asunnonostajat joutuvat maksamaan enemmän kuin mikä pyydetty hinta on. Koska Euroopan keskuspankki on päättänyt nostaa korkoa, se nostaa myös asuntojen hintoja entisestään. Näin ollen asunnonostajat ovat vaikeuksissa ostaessaan asuntoa. On kuitenkin vielä joitakin keinoja löytää sopiva koti kohtuuhintaan.

Harkitse omistusasuntoa tai rivitaloasuntoa

Pienempi, aloitustyylinen koti, kuten omistusasunto tai rivitalo, voi olla hyvä ratkaisu niille asunnonostajille, joilla on tiukka budjetti. Se ei ehkä tarjoa kaikkia haluamiasi mukavuuksia. Mutta voit käyttää kaikkia perusosia tämäntyyppisissä kodeissa. Rivitalot sijaitsevat yleensä esikaupunkialueilla. Sinun on siis tehtävä hieman kompromisseja sijainnin suhteen, jos pidät kovasti kaupunkielämästä.

Yhteisomistus

Jos taloudellinen profiilisi ei riitä ison asunnon ostamiseen, voit valita yhteisostajan, joka haluaa jakaa talon kanssasi. On hyvä vaihtoehto omistaa talo luotettavan ystävän tai perheenjäsenen kanssa. Voitte hakea asuntolainaa yhdessä, ja lainanantajat hyväksyvät asuntolainan yhteisten tulojenne perusteella.

Valitse monikäyttöinen koti

Kun olet ostanut kodin, sinun on vastattava kaikista kuluista, mukaan lukien asuntolainan preemio ja monet muut. Jos koti voi toimia tulonlähteenä, se auttaa sinua maksamaan ne ylimääräiset laskut, jotka liittyvät kodin ostokuluihin. Voit käyttää osaa kodista Airbnb -vuokraukseen. Jos valitset kodin, joka tarvitsee jonkin verran töitä, myyjä voi tarjota sitä verrattain edulliseen hintaan. Se voi olla hyvä vaihtoehto vain, jos olet kätevä ihminen ja haluat tehdä kotityöt itse.

Etsi asuntolaina, jossa on alhaisempi korko

Asuntoa ostettaessa asuntolainan korolla on suuri merkitys. Hankkimalla alhaisemman asuntolainan koron voit pitää asunnon ostokustannukset budjetissa. Parhaan koron saamiseksi sinun on pyrittävä parantamaan luottotietojasi. Kun luottotiedot ovat paremmat, saat parhaat korot. Varmista, että taloudellinen profiilisi on riittävän hyvä, jotta voit käyttää asuntolainanantajien tarjoamaa edullisinta lainaa.