Miten vaihtaa uraa ilman uutta tutkintoa?

310

Uran vaihtaminen on yleinen osa työelämäämme. Ammattilaiset vaihtavat työpaikkaa 10-15 kertaa uransa aikana. Uran vaihtaminen ei kuitenkaan aina tarkoita sitä, että uuden tutkinnon hankkimiseen on käytettävä paljon aikaa ja rahaa. Itse asiassa on mahdollista vaihtaa uraa menemättä takaisin kouluun. Sinun on vain tehtävä realistisia tulevaisuudensuunnitelmia, jotta voit lähteä uudelle urapolulle.

Tee luettelo siirrettävistä taidoista

Kaikki taidot eivät vaadi yliopistotutkintoa. Jotkin taidot ovat siirrettävissä, mikä voi auttaa sinua määrittämään pätevyytesi. Yritä hyödyntää käytettävissä olevia verkostoyhteyksiä ja käy virallisia keskusteluja joidenkin eri ammattilaisten kanssa. Kun keskustelet eri ammattilaisten kanssa, jotka rakastavat työtään, voit ymmärtää, mikä ura sopii sinulle. Sen jälkeen voit laatia luettelon taidoista, joita nimenomaan kohdetyössäsi vaaditaan.

Täytä aukko

Meillä kaikilla on joitakin henkilökohtaisia taitovajeita. On siis parempi tunnistaa nämä puutteet ja yrittää täyttää ne tarpeen mukaan. Jos nykyiset taidot eivät aivan vastaa haluamaasi työpaikkaa, keksi jokin edullinen tapa hallita kuilu. Verkossa on monia ilmaisia verkkokursseja, joiden avulla voit kehittää taitojasi.

Tee joitakin vapaaehtoistehtäviä

Monet rekrytoijat etsivät kiinnostuneita työntekijöitä suorittamaan vapaaehtoistyötä. Yritä tarttua näihin tilaisuuksiin saadaksesi kokemusta siirrettävien taitojesi ja motivaatiosi perusteella. Kun hankit jonkin verran asiaankuuluvaa työkokemusta, voit myöhemmin hakea parempaa paikkaa. Etsi siis aina tilaisuuksia, jotka voivat auttaa sinua kehittämään taitojasi. Nämä työpaikat auttavat sinua oppimaan jotain, mikä voi edistää uutta urasuuntaasi.