Miljardööri Elon Musk aikoo ostaa Twitterin 44 miljardilla dollarilla

231

Alle kaksi viikkoa sitten Elon Musk teki järkyttävän ostotarjouksen, ja nyt Twitterin hallitus on päättänyt hyväksyä hänen 44 miljardin dollarin ostotarjouksensa. Aluksi Twitter torjui Muskin tarjouksen. Myöhemmin yritys kuitenkin pyysi osakkeenomistajia äänestämään kaupan hyväksymisestä.

Musk mainitsi, että Twitterillä on ”valtavasti potentiaalia” ja hän haluaisi vapauttaa ne. Musk on vaatinut useita muutoksia, kuten sisältörajoitusten lieventämistä ja väärennettyjen tilien poistamista.

Musk jakoi lausunnon selittääkseen tuoreen sopimuksensa. Hän sanoi: ”Sananvapaus on toimivan demokratian peruskivi, ja Twitter on digitaalinen aukio, jossa keskustellaan ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta elintärkeistä asioista.”

Hän lisäsi myös: ”Haluan myös tehdä Twitteristä paremman kuin koskaan parantamalla tuotetta uusilla ominaisuuksilla, tekemällä algoritmeista avoimen lähdekoodin luottamuksen lisäämiseksi, voittamalla spambotit ja todentamalla kaikki ihmiset. Twitterissä on valtavasti potentiaalia – odotan innolla, että pääsen työskentelemään yhtiön ja käyttäjäyhteisön kanssa sen vapauttamiseksi.”

Forbes-lehden mukaan Musk on yksi maailman rikkaimmista ihmisistä. Hänen arvioitu nettovarallisuutensa on 273,6 miljardia dollaria. Hänen suurimmat osakkeensa tulevat sähköautovalmistaja Teslasta. Hän johtaa myös avaruusyritys SpaceX:ää.