Tietoa epävarman työpaikan luomasta stressistä

285

Kun irtisanominen tai lomauttaminen uhkaa, työntekijät voivat kokea akuuttia epävarmuutta työpaikasta. Joskus se muuttuu krooniseksi epävarmuudeksi, joka voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa ahdistusta ja masennusta. Koska tässä tilanteessa työntekijät pelkäävät, etteivät pysty pitämään työpaikkaansa.

Työn epävarmuus ei ole työelämässä pysyvää. Pikemminkin työntekijät kokevat tämän tilanteen, kun he ovat jossain vaiheessa työuraansa vähemmän vakaassa työtilanteessa. Vaikka kaikki ammattilaiset ovat pelänneet tätä tilannetta, se ei välttämättä tuo aina huonoja uutisia. Se voi luoda uusia mahdollisuuksia, jotka voivat näyttää toisenlaisen tien eteenpäin.


Työntekijät voivat kokea kahdenlaista työpaikan epävarmuutta. Toinen on akuutti ja toinen krooninen. Akuutti työn epävarmuus on tila, jossa epäilet jääväsi lähiviikkoina työttömäksi. Toisaalta, kun organisaatiosi on altis irtisanomisille ja on mahdollista, että sinut irtisanotaan milloin tahansa, koet kroonista työn epävarmuutta.

Työn epävarmuudella, erityisesti kroonisella työn epävarmuudella, on kielteisiä vaikutuksia työntekijöiden suorituskykyyn. Se myös romuttaa työntekijöiden fyysisen ja henkisen terveyden.

Viimeaikaisissa tutkimuksissa on myös havaittu yhteys työpaikan epävarmuuden ja terveysongelmien, kuten sydänsairauksien, diabeteksen ja unettomuuden, välillä. Tässä tilanteessa on viisasta opetella keinoja käsitellä työn epävarmuutta fiksusti. Työntekijöiden tulisi olla lojaaleja itselleen sen sijaan, että ovat lojaaleja työnantajalle. Jos mahdollista, työntekijän tulisi löytää turvallisempia mahdollisuuksia ennen irtisanomista.