Twitter on päättänyt työstää postausten muokkauspainiketta

641

Twitter on vahvistanut, että se työstää muokkauspainiketta. Tämän ominaisuuden avulla Twitter-käyttäjät voivat muuttaa twiittejä sen jälkeen, kun ne on lähetetty. Käyttäjät ovat vaatineet tätä ominaisuutta jo pitkään. Twitter oli kuitenkin huolissaan siitä, miten se toteutetaan.

Hiljattain uusi hallituksen jäsen Tesla-pomo Elon Musk kysyi Twitter-kyselyssä seuraajiltaan, haluavatko he ominaisuuden vai eivät. Vastauksena suurin osa seuraajista ilmaisi mielipiteensä muokkauspainikkeesta. Twitter ilmoitti aloittavansa ominaisuuden testaamisen lähikuukausina.

Sosiaalisen median alustan viestintätiimi twiittasi: ”Nyt kun kaikki kysyvät… kyllä, olemme työskennelleet muokkausominaisuuden parissa viime vuodesta lähtien!”. Se lisäsi myös: ”Ei, emme saaneet ideaa kyselystä 😉. Aloitamme testauksen @TwitterBlue Labsissa tulevina kuukausina oppiaksemme, mikä toimii, mikä ei ja mikä on mahdollista.”

Tämän muokkauspainikkeen avulla käyttäjät pystyvät korjaamaan twiitissä olevat kirjoitusvirheet tai virheet. Tämä toiminto voidaan suorittaa menettämättä jo saatuja vastauksia, uudelleentwiittauksia tai tykkäyksiä. Yhtiön kuluttajatuotteista vastaava varatoimitusjohtaja Jay Sullivan sanoi, että kyseessä on ”eniten toivottu Twitterin ominaisuus moneen vuoteen”.

Hän lisäsi myös: ”Ilman aikarajoituksia, valvontaa ja avoimuutta siitä, mitä on muokattu, muokkausta voitaisiin käyttää väärin julkisen keskustelun tallenteiden muuttamiseen. Julkisen keskustelun eheyden suojeleminen on tärkein prioriteettimme, kun lähestymme tätä työtä.

Vaikuttaa siltä, että Elon Musk on jo luonut valtavan vaikutusvallan Twitterissä. Oletettavaa on, että hän antaa seuraajilleen mahdollisuuden valita, millaisen lähestymistavan hän ottaa.