Ulosmitatun kiinteistön ostamiseen liittyvät haasteet

374

 

Sijoittajat, jotka haluavat tehdä hyvän kaupat, suosivat aina ulosmitattuja kiinteistöjä. Kun kiinteistö on ulosmittaustilanteessa, se tarkoittaa, että pankki on ottanut kodin takaisin omistajalta. Se voi tapahtua monista syistä.

Tärkein syy siihen, että rahoituslaitos ottaa asunnon takaisin haltuunsa, on kuitenkin se, että asunnon omistaja ei pysty maksamaan asuntolainaa. Pankit haluavat aina laittaa ulosmitatut asunnot huutokaupattavaksi saadakseen rahansa takaisin mahdollisimman pian. Ne asettavat usein kodin hinnaksi sen, mitä ne ovat velkaa, mikä on vähemmän kuin markkinahinta. Ulosmitattu kiinteistö on siis usein edullisempi sijoitus.

Ulosmitatun kiinteistön ostaminen on kuitenkin riskialtis sijoitus. Ulosmitatut asunnot ovat usein huonossa kunnossa, ja sinun on ostettuasi käytettävä paljon rahaa asunnon korjaamiseen. Ulosmitattujen asuntojen omistajat olivat taloudellisesti epävakaassa tilanteessa eivätkä mahdollisesti pystyneet pysymään korjausten ja kunnossapidon perässä. Jos siis otat huomioon vain kodin hinnan, menetät rahaa kaupassa. Sinun on otettava huomioon korjausten jälkeinen arvo.

Yksi suurimmista vakavista riskeistä ulosmitattujen asuntojen ostamisessa on mahdollisten panttioikeuksien koodirikkomusten ostaminen. Voit kohdata omistusoikeusongelmia ostettuasi minkä tahansa ulosmitatun kodin. Koska monet huutokaupat eivät anna ostajien tarkastaa kotia.

Niinpä ostajilla ei useinkaan ole mahdollisuutta tarkastaa ja esikatsella kotia ennen sen ostamista. Aiemmat kodinomistajat eivät ehkä ole maksaneet urakoitsijoille, ja ostajat joutuvat maksamaan mahdolliset kiinteistöverot. Siksi maksamattomien panttioikeuksien maksaminen on suuri haaste, kun ostetaan ulosmitattua kiinteistöä.

Monet kiinteistösijoittajat ostavat ulosmitatun kodin myytäväksi. On kuitenkin erittäin tärkeää kerätä tietoa kodista, joka on saatavilla julkisten rekisterien ja flippausmääräysten kautta. Voit mennä paikalliselle viranomaiselle ja tiedustella määräyksiä ja arvioida huolellisesti ulosmitatun kodin ostamiseen liittyvät riskit. Muussa tapauksessa ulosmitatun kodin ostaminen voi aiheuttaa lisäkustannuksia ja jättää sinut velkaantumaan.