Vinkkejä irtisanotuksi tulemisen käsittelyyn

239

Irtisanomisilmoituksen saaminen on varsin turhauttava ja stressaava kokemus. Se on kuitenkin yleinen skenaario työntekijöille. On siis parempi kohdata tilanne ja toimia fiksusti. Sinun on vain tiedettävä paras tapa selvitä irtisanomistilanteesta. Tässä suosittelemme joitakin hyödyllisiä vinkkejä, jotka voivat opastaa sinua käsittelemään irtisanomistilanteen fiksusti.

Paniikin sijaan on aina parempi valmistautua lomautukseen etukäteen. Jos sinut on jo lomautettu, yritä kohdata se. Soita ensin yrityksesi henkilöstöosastolle tarkistaaksesi, mitä etuja sinulle on tarjolla. Lisäksi on viisasta neuvotella entisen esimiehesi kanssa, jotta tiedät etujesi tilanteen.

Tee sitten suunnitelma seuraavaa työpaikkaasi varten. Kun toteutat tätä suunnitelmaa, varmista, että sinulla on riittävästi rahaa perusasioiden hoitamiseen. Jos olet oikeutettu työttömyysetuuteen, yritä saada sitä, jotta voit selviytyä perheesi päivittäisistä välttämättömyyksistä.

On korkea aika arvioida uratavoitteesi uudelleen. Yritä päästä raiteilleen, jotta se voi auttaa sinua löytämään uuden työpaikan. Opi uusia taitoja ja kehitä osaamistasi joillakin uusilla aloilla. Näin tämä ajanjakso elämässäsi voi olla sinulle positiivinen kokemus. Pysy siis motivoituneena ja yritä saada uusi työpaikka. Jos sinulla on halu perustaa oma yritys, nyt on täydellinen aika miettiä sitä.