Miten kehittää henkilökohtaisia johtajuuden periaatteita?

247

Johtajuuden periaatteiden tulisi määritellä uskomuksesi, arvosi ja se, miten johdat muita. Tämän kannanoton filosofiana on keskittyä tulevaisuuden tavoitteisiisi. Jotta voit luoda tehokkaan johtajuuslausuman, sinun on noudatettava joitakin tehokkaita vaiheita. Tässä on muutamia vinkkejä.

Määrittele aluksi asenteesi johtamistehtävää kohtaan. Tärkeintä on arvioida arvot, joita haluat olla esimerkkinä. Sinun on määriteltävä prioriteetit selkeästi, jotta tiimisi voi ymmärtää arvot, joita haluat korostaa. Keskity keskeisiin arvoihin ja aseta ne järjestykseen. Se ohjaa tiimiä toteuttamaan niitä vastaavasti.

Hahmottele sitten selkeät tavoitteet, joilla saavutat tavoitteesi ja arvosi. Tavoitteillasi pitäisi olla positiivinen vaikutus työntekijöiden suoritukseen. Kun esität yleisöllesi konkreettisia ja selkeitä tavoitteita, se kannustaa sekä sinua että tiimiäsi suunnittelemaan strategioita niiden saavuttamiseksi. Työntekijät voivat tunnistaa toimet ja ryhtyä tarvittaviin toimiin niiden toteuttamiseksi.

Yritä laatia se yksinkertaisesti ja ytimekkäästi käyttämällä energisiä ja mukaansatempaavia sanoja. Työntekijöidesi tulisi olla johtamislausuntosi pääpaino. Muista aina, että todellisen johtajan tavoitteet ja uskomukset vaikuttavat suoraan niihin, joita hän johtaa. Tavoitteidesi ja arvojesi tulisi siis olla arvokkaita tiimisi jäsenille.