Miksi yrittäjät perustavat yrityksensä?

1039

Yrittäjän aikomus on se, joka motivoi yrittäjiä perustamaan yrityksensä. On selvää, että raha on yksi tärkeimmistä yritystoiminnan aloittamiseen vaikuttavista tekijöistä. Se ei kuitenkaan ole tärkein motivaattori, joka saa yrittäjät ottamaan riskin uuden yritystoiminnan aloittamisesta.

Vapaus ja intohimo ovat tärkeimmät innostavat tekijät, jotka saavat yrittäjät luomaan jotain alusta alkaen. Useimmat yrittäjät aloittavat oman yrityksensä ollakseen oma pomonsa. Vapauden kokeminen olisi yksi tärkeimmistä syistä, jotka vaikuttavat yrittäjiin uuden uteliaisuuden harjoittamiseen.

Yrityksen pyörittäminen ei ainoastaan anna yrittäjille mahdollisuuden tutustua uuteen maailmaan, vaan antaa heille myös täydellisen määräysvallan siitä, miten he aikatauluttavat päivänsä. He voivat valita taukonsa ja viettää aikaa haluamallaan tavalla. Tehokkain syy yrityksen perustamiseen on siis se, että yrittäjän elämä voi olla täysin hänen hallinnassaan.

Lisäksi jotkut yrittäjät perustavat yrityksensä luodakseen tuotteen, jonka he haluavat elämäänsä. Tuotteen tai palvelun, jonka he kokevat puuttuvan nykyisestä maailmasta. Jotain, jota he haluavat ja jota ei ole saatavilla markkinoilla. Jos jokin asia turhauttaa heitä, he haluavat poistaa sen käynnistämällä uuden liiketoiminta-aloitteen. Niinpä uuden liiketoiminnan käynnistämiseen käytetään erilaisia merkintätekniikoita.

On kuitenkin joitakin yritysten omistajia, jotka aloittivat mikroyrityksensä elättääkseen perheensä. Myöhemmin tästä tarpeesta ansaita elantonsa tulee heidän intohimonsa, joka motivoi heitä rakentamaan menestyviä yrityksiä. Myös jotkut ajavat tekijät, kuten seikkailunhalu ja riskinotto, motivoivat yrittäjiä perustamaan yrityksen.