Suurin osa Ransomware-hyökkäysten kautta saadusta rahasta menee Venäjän hakkereille

769

Tuoreen tutkimuksen mukaan 74 prosenttia lunnasohjelmatuloista menee Venäjään kytköksissä oleville hakkereille. Se paljasti myös yli 400 miljoonan dollarin arvosta kryptovaluuttamaksuja, jotka johtuvat Venäjään kytkeytyneistä lunnasohjelmahyökkäyksistä. Tutkijoiden mukaan ”valtava määrä kryptovaluuttapohjaista rahanpesua kulkee venäläisten kryptoyhtiöiden kautta.” Venäjä on kuitenkin kiistänyt syytökset. He väittivät, etteivät he koskaan ole tukeneet kyberrikollisia.

Chainalysis on tehnyt tutkimuksen. He mainitsivat, että he ovat julkisten lohkoketjujen transaktiotietueiden avulla seuranneet hakkeriryhmien rahavirtoja. He tarkastelivat myös tunnettujen hakkeriryhmien digitaalisia lompakoita. Analyytikkofirma vahvisti, että he voivat helposti tunnistaa hakkeriryhmät joidenkin ominaisuuksien, kuten lunnasohjelmakoodin, perusteella.

He mainitsivat, että suurin osa hakkeriryhmistä on Venäjältä. Koska ryhmät toimivat venäjän kielellä venäjänkielisillä foorumeilla. Hakkeriryhmä liittyy myös Evil Corp. Tämä kyberrikollisryhmä on Yhdysvaltain etsintäkuuluttama. Tutkijat sanoivat: ”Millä tahansa vuosineljänneksellä laittomat ja riskialttiit osoitteet muodostavat 29-48 prosenttia kaikista Moskovan kaupungin kryptovaluuttayritysten saamista varoista.

Venäjän viranomaiset ilmoittivat kuitenkin purkaneensa lunnasohjelmaryhmä REvilin viime kuussa. He ovat suorittaneet sen Yhdysvaltojen pyynnöstä. Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi vuoden 2021 huippukokouksessaan Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa, että ”Venäjää ei ole listattu tässä rankingissa maista, joiden alueelta tehdään eniten kyberhyökkäyksiä.