Konfliktinratkaisutekniikat työpaikalla

774

Työpaikan konfliktinratkaisutekniikoiden parempi tuntemus on erittäin tärkeää terveen työympäristön ylläpitämiseksi. Johtajat joutuvat itse asiassa käyttämään suuren osan ajastaan konfliktien hallintaan.

Epäterveet konfliktinratkaisutekniikat voivat luoda myrkyllisen työympäristön, joka voi luoda negatiivista dynamiikkaa. Se ei ole lainkaan hyväksi luovalle ja terveelle työkulttuurille.

Älä koskaan ole tuomitseva

Johtajien ei pitäisi olla tuomitsevia. Heidän on unohdettava voittaminen tai oikeassa oleminen. Yleisen keskustelun pitäisi olla tavoitteellista muiden syyttelyn sijaan. Työntekijöiden pitäisi ymmärtää, että he ovat osa tiimiä. Sen sijaan, että esimiehet korostavat tietyn henkilön rajoituksia, heidän on motivoitava tiimiä saavuttamaan tavoitteet.

Kommunikoi oikein

Hallitessaan ristiriitoja työpaikalla johtajien on tutkittava jokaisen ongelman perimmäinen syy ja ryhdyttävä toimiin sen ratkaisemiseksi. Tätä varten viestintätavat ovat erittäin tärkeitä. Olipa kyse sitten vanhanaikaisesta henkilökohtaisesta tapaamisesta tai verkkokeskustelusta, johtajien on varmistettava, että oikeat viestit ja tiedot kulkevat.

Toimi järkevästi

Konfliktinratkaisutekniikat voivat menettää tehonsa visuaalisten tunnemerkkien vuoksi. On siis erittäin tärkeää toimia rationaalisesti työpaikan konflikteja käsiteltäessä. Esimiehet voivat ottaa apua miltä tahansa puolueettomalta osapuolelta välttääkseen tunteiden epätasapainon. He voivat kirjoittaa ylös keskusteltavia kohtia. Oikean keskusteluaikataulun löytäminen on myös hyvin tärkeää. On nimittäin huono hetki keskustella konflikteista, kun tunteet käyvät kuumina.