Facebookin omistaja Meta kohtasi pörssiarvon romahduksen

167

Maailman suurin sosiaalinen verkosto kokee käänteistä kasvua. Sillä viime aikoina Facebookin omistaja Meta on kokenut kaikkien aikojen suurimman pörssitappion.

Yhtiö koki yli 230 miljardin dollarin tappiot, mikä on ennätystappio yhdysvaltalaiselle yritykselle. Meta mainitsi myös, että Facebookin päivittäiset aktiiviset käyttäjät olivat laskeneet, mikä on myös ensimmäinen kerta sen 18-vuotisessa historiassa.

Bloombergin miljardöörien indeksin mukaan myös yhtiön toimitusjohtajan, Mark Zuckerbergin, henkilökohtainen omaisuus laski rajusti. Hänen nettovarallisuutensa laski 31 miljardia dollaria, mikä vastaa Viron vuotuista bruttokansantuotetta. Tällä hetkellä Zuckerbergin arvioitu nettovarallisuus on lähes 90 miljardia dollaria.

Kilpailevien alustojen aiheuttaman kilpailun vuoksi, Facebookin emoyhtiö, Meta, varoitti tulojen kasvun hidastumisesta. Monet mainostajat siirtyvät nyt suosituille videonjakoalustoille, kuten TikTokiin ja YouTubeen. Uskotaankin, että monet nuoremmat käyttäjät olivat jättäneet Facebookin ja siirtyneet kyseisille videonjakoalustoille, mikä vaikutti merkittävästi yrityksen myynnin kasvun vähenemiseen.

Internet-alan asiantuntija, Sachin Mittal, kommentoi tapausta: ”Selvästi Meta sai enemmän vaikutusta kilpailijoihinsa verrattuna, sillä muut sosiaaliset mediat, kuten Snapchat, tekivät terveitä tuloksia.” Mittal lisäsi myös: ”Vaikka koko teknologiasektoriin on kohdistunut laaja negatiivinen vaikutus, arvioimme, että toimijat, jotka eivät ole yhtä riippuvaisia kohdennetuista mainoksista tai joilla on paremmat algoritmit selviytymään Applen muutoksista, pärjäisivät silti hyvin.