Parhaat ideat ja aktiviteetit työhyvinvoinnin parantamiseksi

308

Jokaisessa organisaatiossa on työntekijöitä, jotka kärsivät jonkinlaisesta henkisestä sairaudesta. Tehokkailla strategioilla ja aloitteilla voidaan kuitenkin vaikuttaa siihen, että työntekijät tukevat mielenterveysongelmista kärsiviä kollegoitaan. Turvallinen ja kannustava työpaikka voi nopeuttaa työhyvinvointia.

Työpaikka-mindfulness

Työpaikan stressi voi vähentää tuottavuutta. Se on yksi johtavista syistä työntekijöiden psyykkisiin ja fyysisiin terveysongelmiin. Tästä syystä on erittäin tärkeää harjoittaa työpaikka-mindfulnessia. Voit pitää pienen tauon työstä tiettyyn aikaan työpaikalla. Sijoita tuo aika mielen virkistämiseen tekemällä sitä työtä, jota rakastat. Joskus työpaikkameditaatiot voivat auttaa torjumaan työstressiä. Tämä harjoitus lisää myös työtyytyväisyytesi tasoa.


Käyttäytymistavan muutos

Joskus päivittäisistä tavoistamme tulee meille taakka. Rutiinit auttavat järjestäytyneeseen elämäntapaan. Se on epäilemättä tärkeää työpaikallasi. Mutta se voi tehdä työelämästäsi yksitoikkoisen. Joskus fyysisen ja henkisen hyvinvointisi parantamiseksi sinun on ehkä tehtävä joitakin muutoksia rutiineihisi. Yritä tarkistaa vanhoja ajattelutapojasi ja tutkia uusia näkemyksiä. Voit tehdä saman tehtävän eri tavalla. Saatat huomata, että uusia tapoja ja myönteisiä käyttäytymistapoja noudattamalla voit paremmin.

Leimautumisen oivaltaminen

Mielenterveyden leimautuminen on suurin este avautua olemassa olevasta ongelmasta. Se pätee myös työpaikallamme. Moni meistä ei uskalla puhua asiasta ja saada tarvittavaa tukea mielenterveysongelmiensa ratkaisemiseksi. Tämän seurauksena työpaikkaa koskeva stressi ja masennus estävät meitä suoriutumasta paremmin. Tässä tilanteessa organisaatioiden tulisi edistää sitä, että työntekijät paljastavat mahdolliset mielenterveysongelmat. Rohkaisemalla työntekijöitä keskustelemaan mielenterveysongelmista organisaatiot voivat poistaa mielenterveyden leimautumisen.