LinkedIn: Miten hyödyntää sitä urallasi

252

LinkedInistä on työnhakijalle monia etuja. Se ei ole ainoastaan ilmainen, vaan sen avulla voit myös paikallistaa eri yritysten avainhenkilöt. Voit myös julkaista artikkeleita, jotka osoittavat, että sinulla on asiantuntemusta omalla alallasi.

Lisäksi yhteystietosi voivat jakaa vinkkejä, uutisia ja päivityksiä. Voit lukea näitä viestejä ja selvittää, miten muilla yrityksillä menee. Lisäksi voit luoda yhteyksiä ihmisiin, jotka jakavat kiinnostuksen kohteesi.

LinkedInissä on kattava työpaikkataulu. Voit helposti hakea työpaikkoja tällä alustalla. Voit myös hakea paikan tai avainsanojen perusteella. Voit asettaa työpaikkailmoituksia, jolloin saat ilmoituksen heti, kun sopiva työpaikka tulee avoimeksi. Jos olet opiskelija tai vastavalmistunut, voit tilata ilmoituksia uusista mahdollisuuksista. Voit myös seurata suosikkiasi LinkedInissä ja tutustua heidän työhönsä.

LinkedInin käyttäminen verkostosi rakentamiseen on tärkeää, mutta siitä on hyötyä myös niille, jotka jo työskentelevät samalla alalla kuin sinä. Voit vaihtaa kokemuksia ja löytää uusia mahdollisuuksia sosiaalisen median alustalla olevien yhteyksiesi kautta.

Lisäksi jopa satunnaiset keskustelut voivat johtaa työtarjouksiin. Vaikka verkostoituminen ei olekaan tarkka tiede, ihmissuhteet ovat silti arvokkaita nykymaailmassa. LinkedInin avulla voit hyödyntää laajaa verkostoa ihmisiä, jotka saattavat olla alallasi.

Lopuksi LinkedIn tarjoaa vankan työpaikkataulun. Kun olet rekisteröitynyt, voit etsiä työpaikkoja ja hakea niitä suoraan alustan kautta. Jos etsit tiettyä tehtävää, voit rajata hakua yrityksen verkkosivuston tai avainsanojen perusteella. Sitten voit asettaa kiinnostuksen kohteisiisi perustuvia työpaikkahälytyksiä, ja saat sähköpostitse ilmoituksen uusista mahdollisuuksista.

LinkedInin käyttäminen urallasi on loistava tilaisuus laajentaa verkostoasi. Luomalla profiilin ja luomalla yhteyden muihin voit saada näkyvyyttä ja potentiaalisia työnantajia. LinkedInin ryhmiin liittyminen on ilmaista, ja voit laajentaa verkostoasi ja rakentaa uusia yhteyksiä lisäämällä kontaktejasi verkostoosi. LinkedInin käytön etu urasi kannalta on ilmeinen: sen avulla voit olla yhteydessä niihin, joiden kanssa haluat työskennellä.

Voit käyttää LinkedIniä haastateltavien tutkimiseen. LinkedInin avulla voit etsiä tiettyä nimeä tai klikata kuvaa saadaksesi lisätietoja. Tämä voi auttaa sinua tekemään vaikutuksen haastattelijaan ammatillisella tietämykselläsi. Lisäksi voit suodattaa tuloksia kokemuksen ja tehtävien mukaan. Seuraamalla yrityksiä LinkedInissä voit myös löytää alaan liittyviä työpaikkoja. Saat sähköpostitse päivityksiä uusista mahdollisuuksista omalla alallasi.