Hei korkeakouluopiskelija! Katso täältä uraneuvontaa ja kannustusta tulevaisuuteen

217

Siirtyminen lukiosta korkeakouluun on vaikeaa, koska se edellyttää taloudellista ja sosiaalista riippumattomuutta. Mutta muutokset, joita joudut tekemään, muuttavat myös tavoitteitasi.

Unelmasi saattavat olla saavuttamattomissa, mutta voit silti elää elämääsi täysillä oikean uraneuvonnan avulla.

Seuraavassa on muutamia ideoita, jotka auttavat sinua aloittamaan urasi oikealla jalalla. Varmista ensinnäkin, että nautit opiskeluajastasi.

Opiskeluaikasi ovat ainutlaatuinen tilaisuus kehittää taitoja, joita tarvitset tulevassa elämässäsi. Monet resurssit ja ihmiset ovat valmiita auttamaan sinua saavuttamaan unelmasi. Uraneuvonta ja rohkaisu auttavat sinua tuntemaan itsesi itsevarmaksi ja hyvin valmistautuneeksi valmistuttuasi.

Se auttaa sinua löytämään kiinnostuksen kohteisiisi sopivan alan ja ohjaa sinua tekemään oikeita valintoja. Halusitpa sitten kirjailijaksi tai kirjanpitäjäksi, sinun on tehtävä oikeat päätökset nyt.

Kun jatkat opintojasi, hyödynnä koulusi tarjoamia resursseja. Koulusi urapalvelut ovat loistava voimavara, ja niillä on alumneja, jotka ovat valmiita opastamaan sinua. Sen lisäksi, että saat hyödyllistä tietoa, saat myös mahdollisuuden verkostoitua muiden kanssa.

Äläkä unohda hyödyntää koulusi palveluja. Sieltä voit löytää paljon inspiraatiota! Unelmaurasi tavoittelussa ei ole mitään väärää.

Yritä hankkia työkokemusta ennen valmistumistasi. Työn saaminen opiskeluaikana antaa sinulle arvokasta työkokemusta, joka auttaa sinua saamaan vakituisen työpaikan.

Lisäksi se opettaa sinulle itsestäsi ja heikkouksistasi, mistä on hyötyä, kun haet uutta työpaikkaa. Työskentely organisaatiossa antaa sinulle itseluottamusta. Ota siis siitä kaikki irti hakemalla harjoittelupaikkoja ja työpaikkoja jo opiskeluaikana.

Kun olet valmistunut yliopistosta, on aika miettiä tulevaisuuttasi. Älä huoli, jos et ole varma, missä haluaisit työskennellä, vaan aloita verkostoituminen nyt.

Verkostoitumissivustojen avulla voit tavata mahdollisia työnantajia ja löytää harjoittelupaikan. Voit myös käyttää urakehitystoimiston verkkosivustoa työpaikan löytämiseen. Näin sinun on helpompi saada yhteys mahdollisiin työnantajiin.

Paras uraneuvonta korkeakouluopiskelijoille on pysyä avoimena mahdollisuuksille. Älä pelkää ottaa riskejä. On tärkeää tavoitella unelmiasi ja varmistaa, että olet valmistautunut tulevaisuuteen.

Muista, että mitä enemmän suunnittelet, sitä paremmin onnistut! Jos olet ennakkoluuloton, löydät varmasti oikean työpaikan opintojen jälkeen. On tärkeää noudattaa opinto-ohjaajien uraneuvontaa ja rohkaisua.